
مواد غذایی مناسب برای سلامت چشمها
شاید معروفترین غذا برای سلامت چشمها هویج باشد. اما موادغذایی مغذی دیگری هم وجود دارند که برای دید و سلامتی چشمان بخصوص در افراد سالمند مفیدتر و مهمتر هستند.
ویتامین C و E، روی، لوتئین، زیژانتین، و اسیدهای چرب امگا 3 همگی نقش مهمی در سلامت چشمها بازی میکنند. آنها از بیماری آب مروارید و تاری عدسی چشم جلوگیری میکنند. این مواد مغذی همچنین با عوامل بیماری کوری چشم در پیری یا همان تباهی لکهی زرد (دژنراسیون ماکولا در پیری یا AMD) نیز مبارزه میکنند.
دکتر الیزابت جی. جانسون میگوید: بهترین کار این است که مواد مغذی مفید برای چشم را از طریق مواد غذایی دریافت کنیم. دکتر جانسون که پژوهشگر و استادیار دانشگاه تافت در بوستون است بر این باور است که مواد غذایی شاید حاوی هزاران مواد مغذی مفید دیگر هم باشند که ما از آن اطلاع نداشته باشیم. در اینجا به چندین مواد غذایی بسیار مفید و قوی برای چشمها اشاره میکنیم.
اسفناج و کالی:
آنتی اکسیدانها از آسیب چشمی در برابر نور آفتاب، دود سیگار و آلودگی هوا محافظت میکنند. این سبزیجات برگدار سبز رنگ سرشار از دو مادهی عالی برای چشمان است یعنی لوتئین و زژانتین.
دکتر جانسون در این باره میگوید: مواد مغذی سبزیجات وارد عدسی و شبکیهی چشمها میشود، و نور مرئی که به چشم آسیب میزند را جذب خود میکند. بیشتر افراد این دو مادهی مغذی را کم دارند ولی راه حل آن آسان است.
دکتر جانسون میگوید مصرف حدودا 300 گرم اسفناج پخته در هفته به شما کمک میکند تا خطر ابتلا به بیماریهای پیر چشمی را بکاهید. کالی دو برابر اسفناج از این مواد مغذی دارد. مصرف برگهای بروکلی و میوهجات درخشان نظیر کیوی و انگور نیز راهی دیگر است.
گریپ فروت، توت فرنگی و کلم بروکسل ویتامین C یک آنتی اکسیدان عالی است. این غذاها از جمله منابع برتر ویتامین C هستند. نصف میوهی گریپ فروت و یک مشت پر کلم بروکسل یا توت فرنگی در روز مصرف بکنید تا سلامت باشید. پاپایا، پرتقال و فلفل سبز از دیگر منابع خوب ویتامین C هستند.
دانهها، آجیلها و بذر گندم
ویتامین C و E با یکدیگر کار میکنند تا بافتی سالم و قوی داشته باشید. اما بیشتر افراد آن قدر که باید ویتامین E از غذا دریافت نمیکنند. ولی با مصرف یک مشت تخمه آفتابگردان یا یک قاشق روغن بذر گندم روی سالاد ویتامین E مورد نیاز خود را تامین کنید. بادام و روغن سبزیجات نیز منابع خوبی میباشند.