
کاربردهای خردل
خردلها گروهی تطبیق پذیر از گیاهان هستند که در طول تاریخ به روشهای گوناگونی مورد استفاده بودهاند. برگها، دانهها و روغن آن همگی مفید و سودمند هستند.
کاربرد خردل بعنوان سبزیجات:
گیاهان لطیفتر خردل و همینطور غلافهای سبز آن را میتوان بعنوان سبزیجات و یا سالاد مصرف کرد. برگهای خردل، که سبزی خردل هم نامیده میشود، طعمی مثل تربچه دارد. سبزی خردل خشک شده گاهی در برخی بازارهای میوه و تره بار موجود است.
کاربرد خردل بعنوان طعم دهنده:
دانهی کامل:
انگلیسی ها از خردل قهوهای در طبخ روست بیف استفاده میکنند. ژاپنیها از نوع اورینتال قهوهای بعنوان سس برای ماهی خام استفاده میکنند. در برخی کشورهای حوزهی دریای کاراییب از خردل زرد یا قهوهای با میوهجات و فلفل چیلی برای تهیهی سسهای مختلف، مارینادها و خورش ها استفاده میکنند. در آشپزی هندی، خصوصا در غذاهای گیاهی درجنوب هندوستان، دانهی کامل خردل قهوهای یا سیاه را در روغن حیوانی سرخ میکنند تا مزهاش در بیاید، و سپس به سس، چاتنی،ترشیجات، و دیگر غذاهای هندی افزوده میشود. خردل سیاه گاهی اوقات برای مزه دار کردن روغن حیوانی در جنوب هند استفاده میگردد.
خردل آسیاب شده یا آرد خردل:
دانههای خردل آسیاب شده پایهی طعم کاری ماهی بنگالی است. خردل آسیاب شده و آرد خردل در سس کوکتلهای دریایی، سسهای باربیکیو، غذاهای دارای پنیر، کیکها و کلوچهها، لوبیای تنوری، غذاهای گوشتی و برای تزئین سالادها، در غذاهای چینی، چغندر، کلم و خیار استفاده میشود. جوانههای دانههای خردل در بسیاری از سالادهای آسیایی استفاده میشود.
خردلهای ترکیبی
خردلهای ترکیبی بطور کلی شامل طعم ترکیب دانههای B. nigra، B. juncea و S. alba و بعلاوه شامل پودر زردچوبه، نشاسته یا آرد گندم (کمتر از 10 درصد) و ادویهجات است.
مخلوط ادویهجات:
انواع خردلهای مخلوط شده برای استفاده در بازار موجود است که به بعضی از آنها در زیر اشاره میکنیم.
· خردل آمریکایی که از دانههای خردل سفید و شکر و سرکه تهیه شده و با زردچوبه نیز رنگین شده است.
· خردل بوردو (فرانسوی) که از دانههای خردل سیاه و آب انگور تهیه شده است. دانههای این نوع خردل پوست کنده نشدهاند که این باعث میشود تا خردلی تند، خوش عطر و با رنگ قهوهای تیره بدست آید که معمولا به آن ترخون هم اضافه میکنند.
· خردل دیژون (فرانسوی) که از ترکیب دانههای خردل سیاه پوست کنده با نوعی سرکه، نمک و ادویههای دیگر تهیه میشود. این نوع خردل عموما در سسهای خردل کلاسیک فرانسوی، تزئین سالادها و مایونزها استفاده میشود.
· خردل انگلیسی تند است و از دانههای خردل سفید تهیه شده و معمولا با آرد گندم سفید و زردچوبه برای رنگدهی ترکیب میشود.
· خردل آلمانی که معمولا مخلوطی روان از سرکه و خردل سیاه است.
· خردل میو (شهری در فرانسه) از مقداری دانههای خردل سیاه له شده و مقداری دانهی له شده با سرکه تهیه میشود که در مجموع خردلی کرانچی و تند بدست میآید.