6 مزیت سرکه سیب برای سلامتی (بر اساس یافته های علمی)
0 نظر
۱۷ تير ۱۳۹۸

6 مزیت سرکه سیب برای سلامتی (بر اساس یافته های علمی)

سرکه سیب پرطرفدارترین نوع سرکه در بین جوامع سنتی است. گفته می‌شود که سرکه سیب مزایای فراوانی دارد که بسیاری از این مزایا از لحاظ علمی هم ثابت شده است.

 این مزایا شامل کاهش وزن، کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و علائم بهبود دیابت می‌شود. سرکه سیب همچنین یک نوع درمان خانگی است و برای مصارف مختلف خانگی و پخت و پز قابل استفاده است. در اینجا 6 مورد از مزایای سلامتی سرکه سیب که با تحقیقات علمی نیز تایید می‌شوند را آورده‌ایم.

  1.  دارای اسید استیک زیاد، با اثرات زیستی قوی

سرکه سیب طی یک فرآیند دو مرحله‌ای تولید می‌شود:

اولین گام افزودن مخمر به سیب های خرد شده است، که قندهای موجود در آن را تخمیر می‌کند.

در مرحله دوم، باکتری‌ها به محلول اضافه و باعث تولید اسید استیک که ترکیب اصلی در سرکه است می شوند.

سرکه سیب طبیعی و تصفیه نشده حاوی  رشته های پروتئینی، آنزیم‌ها و باکتری‌های مفید است که به محصول ظاهری کدر می‌دهد.

بعضی افراد معتقدند که این رشته ها بیشترین مزایای سلامتی را بر عهده دارد، گرچه در حال حاضر هیچ تحقیقی برای تایید این موضوع وجود ندارد.

سرکه سیب در هر قاشق غذاخوری تنها 3 کالری انرژی دارد که بسیار کم است.

مقدار زیادی ویتامین یا مواد معدنی در آن وجود ندارد، اما مقدار کمی پتاسیم دارد. سرکه سیب با‌کیفیت حاوی برخی اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان‌ها است.

  1. می‌توانید بسیاری از انواع باکتری‌های مضر را از بین ببرید.

سرکه می‌تواند باعث کشتن پاتوژن‌ها که از جمله باکتری‌های مضر هستند، شود.

سرکه سیب به طور سنتی برای تمیز و ضد عفونی کردن، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش استفاده می‌شود.

بقراط، پدر طب جدید، بیش از دو هزار سال پیش از سرکه برای تمیز کردن زخمها استفاده می‌کرد.

سرکه نیز بعنوان یک نگهدارنده غذا مورد استفاده قرار گرفته است و مطالعات نشان می‌دهد که مانع رشد باکتری‌ها (مثل E. coli) در غذا و فاسد کردن آن می شود.

اگر شما به دنبال یک راه طبیعی برای حفظ ونگهداری مواد غذایی خود هستید، سرکه گزینه بسیار مفیدی است.

همچنین گزارش شده که محلول رقیق شده سرکه سیب به بهبود و درمان آکنه پوستی کمک می‌کند، اما هیچ تحقیق قوی و معتبری برای تایید این مطلب موجود نیست.

  1. قند خون را کاهش می‌دهد و با دیابت مبارزه می‌کند.

تا کنون، موفق‌ترین تاثیر سرکه تا به امروز در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بوده است.

دیابت نوع 2 با سطح قند خون بالا، یا به علت مقاومت به انسولین و یا عدم توانایی تولید انسولین مشخص می‌شود.

با این حال، قند خون بالا نیز می‌تواند در افرادی که دیابت ندارند مشکل ساز باشد. برخی معتقدند که دیابت علت اصلی پیری و بیماری‌های مزمن مختلف است.

تقریبا همه باید قند خون خود در محدوده طبیعی حفظ کنند. موثرترین (و سالم ترین) راه برای انجام این کار این است که از مصرف کربوهیدرات‌ها و قند تصفیه شده اجتناب کنید، اما سرکه سیب نیز می‌تواند اثری قوی داشته باشد.

سرکه دارای مزایای متعددی برای قند و سطح انسولین خون است:

  • بهبود حساسیت به انسولین در طی یک وعده غذایی پر کربوهیدرات  19-34٪ و به طور قابل توجهی کاهش قند خون و پاسخ به انسولین.
  • پس از خوردن 50 گرم نان سفید میزان قند خون را 34 درصد کاهش می دهد.
  • 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب می‌تواند قند خون ناشتا را 4 % کاهش دهد.
  • مطالعات متعدد دیگر نشان می‌دهد که سرکه می‌تواند عملکرد انسولین را بهبود بخشد و قند خون بعد از غذا را کاهش دهد.
  • به همین دلایل، سرکه می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت، پیش دیابت یا افرادی که می‌خواهند سطح قند خون خود را به دلایلی پایین نگه دارند مفید باشد.
  • اگر در حال حاضر داروهای کاهش دهنده قند خون را مصرف می کنید، قبل از افزایش مصرف هر نوع سرکه با پزشک خود مشورت کنید.
  1. به شما کمک می کند وزن و چربی شکم خود را کاهش دهید

مطالعات همچنین نشان می‌دهد که سرکه می تواند به طور شگفت انگیزی به کاهش وزن کمک کند.

چندین مطالعه انسانی نشان می‌دهد که سرکه احساس سیری را بیشتر می‌کند، کمک می‌کند که کالری کمتری مصرف کنید و باعث کاهش وزن واقعی می‌شود.

به عنوان مثال، اگر مردم همراه یک غذای پر کربوهیدرات سرکه مصرف کنند، احساس سیری بیشتری خواهند داشت و در نهایت در بقیه روز 200-275 کالری کمتر می‌خورند.

مطالعه‌ای که بر روی 175 نفر مبتلا به چاقی مفرط انجام شد نشان داد که مصرف روزانه سرکه سیب به کاهش چربی شکم و کاهش وزن کمک می‌کند:

  • 15 میلی لیتر (1 قاشق غذا خوری): 1.2 کیلوگرم کاهش وزن.
  • 30 میلی لیتر (2 قاشق غذاخوری): 1.7 کیلوگرم کاهش وزن.

با این حال، به یاد داشته باشید که این مطالعه به مدت 3 ماه ادامه داشت، بنابراین به نظر می رسد اثرات واقعی آن بر وزن بدن نسبتا متوسط ​​است.

البته برای کنترل وزن کل رژیم غذایی  و شیوه زندگی است که مهم است و شما نیاز به ترکیب چندین روش موثر برای نتیجه مطلوب دارید.

روی هم رفته، به نظر می‌رسد که سرکه سیب ، عمدتا با افزایش احساس سیری و کاهش سطح قند خون به عنوان یک کمک کننده کاهش وزن مفید است اما سرکه سیب به تنهایی هیچ معجزه‌ای نخواهد کرد.

  1. کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب

بیماری قلبی در حال حاضر شایع ترین علت مرگ زودرس در جهان است.

چندین عامل بیولوژیکی با کاهش یا افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.

تعدادی از این "عوامل خطر" را می‌توان با مصرف سرکه بهبود داد، اما بسیاری از این مطالعات بر روی حیوانات انجام شده است.

این مطالعات نشان می‌دهد که سرکه سیب می‌تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید خون را همراه با چندین عامل خطرناک دیگر مرتبط با بیماری‌های قلبی کاهش دهد.

همچنین برخی مطالعات نشان می‌دهد که سرکه فشار خون را که یک عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی و کلیوی است در موش‌های صحرایی کاهش می‌دهد.

تنها مطالعه بر روی انسان تحقیقی در دانشگاه هاروارد است که نشان می‌دهد زنانی که سس سالاد را با سرکه مصرف می‌کردند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها کاهش یافته بود.

اما این نوع مطالعه تنها یک ارتباط را نشان می‌دهد، و نمی تواند ثابت کند که سرکه باعث چیزی می‌شود.

همانطور که در بالا ذکر شد، مطالعات انسانی نیز نشان می‌دهد که سرکه سیب می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد، حساسیت انسولین را بهبود بخشد و با دیابت مبارزه کند. این عوامل باید باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی شود.

  1. می‌تواند اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشد.

سرطان یک بیماری وحشتناک است که توسط رشد کنترل نشده سلول‌ها شناخته می‌شود.

در مورد اثرات ضد سرطان سرکه سیب، مطالب بسیاری در وبسایت‌ها وجود دارد.

در واقع مطالعات متعدد نشان داده که سرکه‌های مختلف می‌توانند سلول‌های سرطانی را ازبین برده و تومورهای سرطانی را کوچک کنند.

با این حال، تمام مطالعات در این مورد در سلول های جدا شده در لوله های آزمایش یا موشها انجام شده است، و در مورد اینکه در بدن انسان زنده چه اتفاقی می‌افتد هیچ چیز نشان نمی‌دهد.

با این حال، برخی مطالعات در انسان نشان داده‌اند که مصرف سرکه به کاهش سرطان مری در چین منجر شده، اما ظاهرا سرطان مثانه را در صربستان افزایش داده است.

ممکن است مصرف سرکه سیب به جلوگیری از سرطان کمک کند، اما قبل از هر توصیه‌ی پزشکی، باید بیشتر تحقیق کرد.

میزان مصرف و نحوه استفاده:

بهترین راه برای افزودن سرکه سیب به رژیم غذایی استفاده از آن در غذاهایی مانند سس سالاد، سس مایونز خانگی و این قبیل چیزها است.

بعضی از مردم نیز دوست دارند آن را در آب رقیق کنند و آن را به عنوان یک نوشیدنی بنوشند. دوزهای رایج آن از 1-2 قاشق چایخوری (5-10 میلی لیتر) تا 1-2 قاشق غذاخوری (15-30 میلی لیتر) محلول در یک لیوان آب بزرگ به صورت روزانه می باشد.

بهتر است از مقادیر کم شروع شود و از مصرف مقادیر زیاد جلوگیری شود زیرا مصرف بیش از حد سرکه می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

 


منابع
healthline
محصولات مرتبط با این مطلب
مشاهده ادامه لیست
سرکه سفید 500 گرمی بیژن
سرکه سفید 500 گرمی بیژن
37,900تومان
سرکه سفید 500 گرمی بیژن
سرکه قرمز 500 گرمی بیژن
سرکه قرمز 500 گرمی بیژن
37,900تومان
سرکه قرمز 500 گرمی بیژن
سرکه قرمز 3000 گرمی بیژن
سرکه قرمز 3000 گرمی بیژن
146,900تومان
سرکه قرمز 3000 گرمی بیژن
سرکه سفید 3000 گرمی بیژن
سرکه سفید 3000 گرمی بیژن
146,900تومان
سرکه سفید 3000 گرمی بیژن
سرکه تقطیری 500 میلی لیتری برتر
سرکه تقطیری 500 میلی لیتری برتر
30,920تومان
سرکه تقطیری 500 میلی لیتری برتر
سرکه تقطیری کارامل دار 500 میلی لیتری برتر
سرکه تقطیری کارامل دار 500 میلی لیتری برتر
30,920تومان
سرکه تقطیری کارامل دار 500 میلی لیتری برتر
سرکه قرمز 500 میلی‌لیتری وردا
سرکه قرمز 500 میلی‌لیتری وردا
38,600تومان
سرکه قرمز 500 میلی‌لیتری وردا
سرکه سفید 500 میلی‌لیتری وردا
سرکه سفید 500 میلی‌لیتری وردا
38,600تومان
سرکه سفید 500 میلی‌لیتری وردا
نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید