
جایگزینهای طبیعی برای خوشبو کنندههای صنعتی هوا
با وجود تمام مواد شیمیایی موجود در خوشبوکنندههای امروزی، می توان جایگزینی طبیعیتر برای خوشبوکردن هوای خانه خود پیدا کنیم. می شود با مومهای خوشبوی خانگی شروع کرد اما خیلی چیزهای خوب دیگه هم میشود به آنها اضافه کرد تا منزلی خوشبوتر داشته باشید.
در اینجا به چند مورد از خوشبو کنندههای طبیعی محبوب اشاره میکنیم و در پایین چند دستور برای ترکیب این مواد رو توضیح خواهیم داد.
1. تیکه چوبهای خوشبو:
درست کرن چوبهای خوشبو کار سادهایست و میتوانید آنها را هر جا در خانه قرار دهید.
مواد مورد نیاز:
· یک بسته قطعات چوبی کوچک
· 30 تا 40 قطره از روغنهای معطر( مانند روغن اکالیپتوس، رزماری، و...) به انتخاب خودتان
طرز تهیه:
1- ترکیب دلخواه روغنهای معطر خود را در یک کاسه کوچک بریزید.
2- یک مشت از چوبها را در یک کیسه پلاستیکی بریزید و روغن معطر را روی چوبها داخل کیسه بریزید. کیسه را بخوبی تکان دهید تا بصورت یکسان بر روی چوبها پخش گردد. آنها را بگذارید یک شب در روغن بمانند تا روغن بخوبی به خورد چوبها برود.
3- مشتی از چوبها را داخل یک قوطی، شیشهی مربای درب دار، یا هر ظرف دیگر بدلخواه خود قرار دهید.
4- حالا میتوانید از خوشبو کنندهی خود لذت ببرید! میتوانید با تکرار مراحل بالا رایحهی آن را تازه کنید.
2. ژلهای خوشبو کننده طبیعی
ژلهای خوشبو کننده با اون ظرفهای مخروطی شکل ارزان قیمت شروع شد که داخل سرویسهای بهداشتی قرار میگرفت، بعد ار آن برندهای بزرگ و موفق شروع به تولید این خوشبو کنندهها کردند. متاسفانه، اون ژلهای خوشبو کنندهها از مواد شیمیایی زیادی استفاده میکنند اما ما به سادگی میتوانیم نمونههای خانگی این خوشبو کنندهها را درست کنیم.
مواد مورد نیاز:
· ژلاتین بی بو
· روغنهای معطر
· رنگ غذا (بدلخواه)
· یک ظرف شیشهای درب دار مثل ظرف مربا یا عسل
طرز تهیه:
برای این کار، بسته به تعداد ظرفی که نیاز دارید دستورالعمل را دنبال کنید. حین پخت ژلاتین، ظرفها را تمیز کنید و 30 تا 40 قطره روغن معطر و رنگ غذا در ظرفها بریزید تا رنگ دلخواهتان بدست بیاد.
نکته: معمولا رنگ غذا چیزی نیست که توصیه شود چون خیلی سالم نیست، اما چون نمیخواهیم از آن جهت مصرف خوراکی یا آرایشی بر روی پوستمان استفاده کنیم ایرادی نداره و کاملا در این مورد بی ضرره. اما به هر ترتیب اگر مایلید میتوانید آنرا حذف کنید.
1- وقتی ژلاتین آماده شد، به آرامی آنرا داخل ظرفها ریخته و آنرا با رنگ غذا و روغنهای معطر ترکیب کنید.
2- یک درب سوراخدار بر روی ظرف قرار دهید، یا بجای آن یک تکه کاغذ گرد سوراخ شده قرار میدهیم و دور آنرا با یک حلقه فلزی محکم کنید.
3- از خوشبو کننده خود لذت ببرید.
3. خلالهای چوبی معطر
خلالهای چوبهای معطر بخاطر شکل و نوع طراحی خاصی که دارند بسیار محبوب هستند. خوشبختانه براحتی میتوانید آنها را تهیه کنید و عطر آن را بنا به سلیقه شخصی خود تغییر دهید.
مواد مورد نیاز
· یک بسته چوب باریک نی مانند
· روغن نارگیل
· روغن معطر یا گل خشک شده
· گلدان کوچک یا بطریهای شیشهای
طرز تهیه:
1- 30 تا 40 قطره روغن معطر را به گلدان یا بطری شیشهای اضافه کنید. میتوان از گیاهان یا گلهای خشک شده نیز استفاده کرد اما به اندازهی روغن معطر قوی نخواهد بود. ترکیبی از گیاهان و گلهای خشک شده و روغن معطر جنبهی تزئینی خیلی خوبی خواهد داشت.
2- باقی بطری یا ظرف را با روغن نارگیل پر کنید. از روغن نارگیل مایع استفاده کنید چون در دمای معمولی اتاق جامد نمیشود.
3- همهی مواد لازم را خوب با هم مخلوط کنید، سپس 5 یا 6 تکه چوب نی مانند را داخل بطری یا گلدان قرار دهید. نیهای چوبی به آرامی روغن و عطر را بخود جذب میکنند و رایحهی آنرا در هوا پخش میکنند.
4- خوشبو کنندهها را بعد از چند هفته از داخل ظرف در بیاورید و آنها را به صورت سر و ته داخل بطری قرار دهید.
5- از چوبهای نی مانند خوشبو کننده لذت ببرید.
4. خوش بو کنندهی جوش شیرین
از جوش شیرین سالهاست که بعنوان خوش بو کنندهی طبیعی استفاده میشود، که معمولا آنرا برای از بینبردن بوی بد داخل یخچال در یخچال میگذارند، پس تعجبی ندارد که از آن برای خوشبوکردن هوای خانه استفاده کنیم.
مواد لازم:
· جوش شیرین
· روغن معطر یا گلهای خشک شده
· ظرف کوچک شیشهای با درب روزنهدار
چه باید کرد
1. ظرف خود را با جوش شیرین پر کرده و به روغن معطر اضافه کنید.
2. چندین ظرف بدین شکل درست کرده و آنها را در جاهای مختلف خانه قرار دهید تا بصورت طبیعی هوا را تازه و بی بو کند.
3. هر وقت جوش شیرین سفت شد آن را عوض کنید. سفت شدن آن بدین معناست که رطوبت هوا را در خود جذب کرده و دیگر تاثیر خنثیکردن بوی موجود در هوا را ندارد.
5. پاتپوری خانگی
اگه فکر میکنید پاتپوری یه روش قدیمیه، سخت در اشتباهید! درست کردن پات پوری خانگی واقعا راحته و چون به شدت قابل تغییره، میتوانید آنرا طبق حس و حالتون تغییر بدین یا پاتپوریهای فصلی و یا مناسبتی درست کنید.
مواد مورد نیاز
· مواد تشکیل دهندهی خشک شده نظیر:
o گیاهان و گلهای خشک
o میوهی کاج (مخروط کاج)
o قطعات بریده شدهی میوهجات خشک
o چوب صدر
o چوبهای دارچین
o سنگریزه برای تزئین آن
· روغن معطر
· کاسه و ظروف شیشهای کوچک یا کیسهی پارچهای
روش تهیه:
1- ترکیبات دلخواه خود را داخل یک ظرف قرار دهید و روغن معطر را به آن اضافه کنید، سپس درب ظرف را ببندید و بگذارید یک شب روغن به خورد ترکیبات برود.
2- ترکیبات را در یک کاسه، بشقاب، کیسه پارچهای یا ظرف شیشهای بگذارید و روغن معطر دلخواه خود را به آن اضافه کنید.
3- پاتپوری تا چند هفته تازه و معطر میماند. برای تازهکردن مجدد آن، فقط نیاز است به آن روغن معطر و یا گیاه خشک شده اضافه کنید و خوب آنرا مخلوط کنید.
6. قابلمهی جوشان معطر
این روش قرنهاست که مورد استفاده است و با جوشاندن مواد تشکیل دهنده، رایحهی بسیار خوشبو و طبیعی را به خانهی خود میآورید. روش کار بسیار ساده است، و با این کار در طول روز خانهتان خوشبو و معطر میشود.
مواد لازم:
· یک قابلمهی بزرگ
· ترکیبات مختلفی مثل:
o لیمو، رزماری و وانیل
o پرتقال، ذغال اخته و چوبهای دارچین
o سیب، دارچین
o لیمو، گیشنیز و نعناع
روش تهیه:
1- یک قابلمه را با آب پر کرده و آن را روی اجاق بگذارید تا بجوشد.
2- میوهی دلخواهتان را به قطعات و برشهای کوچک ببرید و به قابلمه اضافه کنید.
3- ادویهها و گیاهان اضافه را برای رایحه مطلوب به قابلمه اضافه کنید.
4- بگذارید تا قابلمهتان روی شعلهی کم تمام روز بجوشد تا کل خانه از رایحه پر شود. میتوانید از همان قابلمه برای چند روز استفاده کنید اما بعد از 3 روز آن را عوض کنید تا رایحه آن از بین نرود.