
خواص سیر
سیر بعنوان منبع غنی کربوهیدرات، پروتئین و فسفر در نظر گرفته میشود. همینطور تحقیقات از درصد بالای اسید آسکوربیک در سیر خبر میدهند.
مطالعات نشان میدهند که سیر که بیش از 200 نوع ترکیب مختلف دارد، دارای خواص زیستی است که میتواند تاثیرات درمانی بسیار مهمی داشته باشد. سیر، قرنهاست بعنوان داروی ضد نفخ، آرامبخش و داروی ضدعفونی در طب هندی استفاده شده است. ولی اخیرا بر روی مزایای درمانی و پزشکی آن جزء بجزء بررسی شده. خواص کاربردی سیر شامل:
- خواص کاهش دهندگی کلسترول که در تحقیقات اخیر گزارش شده این مطالعات کاهش 10 درصدی کلسترول را نشان میدهند. شواهد حاکی از آن است که این نتیجهی تاثیر آلیسین یا ترکیبات مشتق شده از آلیسین است. برخی از تحقیقات اخیر نتایج متناقضی نشان دادهاند، گرچه این میتواند بعلت ساختار مکملهای سیر باشد.
- سیر به شکل قابل توجهی فشار خون را کاهش میدهد.
- سیر باعث افزایش پلاکتها شده و نقش بسزایی در بهبودی بیماری های قلبی عروقی دارد. همچنین در انعقاد خون و فعالیتهای فیبرینولیتیک که عامل مهمی در رشد ترومبوز است بسیار موثر است.
- مطالعات اپیدومیولوژیک نشان دهندهی رابطه ای میان مصرف سیر و کاهش خطر ابتلا به سرطان معده است. مواد تشکیل دهندهی سیر مانع از رشد تومور میشود.
- سیر همچنین خواص آنتی اکسیدانی دارد که در پیشگیری از سرطان و بیماری قلبی عروقی مفید است.
- سیر خواص آنتی بیوتیکی دارد و در مواقع بخصوص جهت التیام زخم استفاده می شود.
- گرچه فعالیت های آنتی کارسینوژنی (ضد سرطانی) سیر مشخص شده است ولی نحوه ی عملکرد ترکیبات سیر برای پیشگیری آن هنوز بطور کامل روشن نیست. یک مکانیزم محتمل، توانایی ترکیبات سولفوردار سیر است که مانع از فعال شدن پروکارسینوژن میشود.