
حبوبات
حبوبات یا بنشن از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه انسان و دام به شمار میرود.
دانه حبوبات با دارا بودن حدود 18 تا 32 درصد پروتئین در مقایسه با پروتئینهای حیوانی در رژیم غذایی مردم به ویژه افراد کم درآمد از نقطه نظر تغذیه اهمیت بسیار دارند و تحت عنوان "گوشت مردم فقیر" نامیده میشوند.
اهمیت حبوبات
حبوبات یا بنشن از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیه انسان و دام به شمار میرود. در تغذیه انسان حدود 22 درصد پروتئین گیاهی، 32 درصد چربی و 7 درصد کربوهیدراتها از حبوبات تأمین میگردد. همین طور، در تغذیه دام 38 درصد پروتئین گیاهی، 16 درصد چربی و 5 درصد کربوهیدراتها از این منبع تأمین میشود. دانه حبوبات با دارا بودن حدود 18 تا 32 درصد پروتئین در مقایسه با پروتئینهای حیوانی در رژیم غذایی مردم به ویژه افراد کم درآمد از نقطه نظر تغذیه اهمیت بسیار دارند و تحت عنوان "گوشت مردم فقیر" نامیده میشوند.
حبوبات ویژگیهای دیگری نیز دارند و در اکوسیستمهای کشاورزی جهان در تناوب با سایر گیاهان زراعی و تثبیت نیتروژن جوی در همزیستی با باکتریها بخش عمدهای از نیتروژن مورد نیاز گیاهان زراعی بعد از خود را فراهم میسازد. هر ساله بعد از برداشت این محصولات با پوسیدن ریشه آنها مقادیر زیادی نیتروژن به خاک افزوده شده و موجبات غنیسازی خاک به ویژه در مناطق کم بازده کشاورزی فراهم میشود.