
۱۲ مرداد ۱۳۹۵
کالری چیست؟
واحد اندازه گیری گرما یا انرژی معمولاً کالری بزرگ یا کیلوکالری است. کیلوکالری مقدار گرمایی است که بتواند درجه حرارت یک کیلوگرم آب را یک درجه سانتی گراد بالا برد (از 5/14 به 5/15 برساند).
ارزش غذایی یک ماده غذایی بر حسب مقدار گرمایی که در بدن ایجاد میکند سنجیده میشود و به کالری نشان داده میشود. مثلاً یک گرم پروتئین وقتی که در بدن مصرف میشود، 4 کالری حرارت تولید میکند و یک گرم کربوهیدرات نیز هنگامی که به مصرف بدن برسد، 4 کالری گرما ایجاد میکند ولی یک گرم چربی 9 کالری حرارت تولید میکند. لذا ارزش انرژیزائی چربیها بیش از مواد غذایی دیگر است.
باید دانست که در اصطلاحات غذایی هرگاه برای بیان ارزش انرژیزائی یک ماده غذایی کلمه کالری را به کار میبرند معمولاً منظور همان کالری بزرگ یا کیلوکالری است و در لغت انگلیسی با C بزرگ نوشته میشود.
مطالب مرتبط دیگر
نظرات کاربران