
خواص کاربردی دارچین (White canela (Cinnamon
این گیاه هزاران سال است که در طب برای مبارزه با دندان درد، پاک کردن عفونت های ادراری، و تسکین درد معده مورد استفاده قرار گرفته است.
دارچین کاربردهای گستردهای در فرهنگهای مختلف از جمله درمان اسهال، آرتروز و اختلالات قائدگی دارد. تعداد زیاد استفاده از دارچین نشاندهندهی درک عمیق گیاه شناسان بومی از خواص درمانی آن است.
در سیستم طب آیورودیک هندی، دارچین در برابر طیف گستردهای از بیماریها نظیر برونشیت، سرماخوردگی، اسهال، اسهال خونی، ادم، آنفلوانزا، و برای تقویت قلب، سکسکه، سوءهاضمه، مشکلات کبدی، سودا، تشنج ماهیچهها، حالت تهوع و استفراغ استفاده میشود. دارچین به انقباض رحم در حین زایمان کمک میکند و درد قائدگی را کم میکند. برای استفادهی خارجی، در برابر سردرد استفاده میشود.
در برخی طبهای سنتی از دارچین برای تقویت قلب و درمان سرفه استفاده میشود. گلهای آن عمل صافی خون را انجام میدهد. دارچین شاید در آینده جای خود را در رژیم غذایی افراد دیابتی پیدا کند. دارچین دارای مادهی شیمیایی بنام متوکسی هیدروکسی کالکون پلیمر است که میتواند قند خون را کاهش دهد. دارچین همچنین مصارف مذهبی هم دارد. پیروان برخی مذاهب میگویند سوزاندن عود دارچین حالت روحانی به فضا میدهد و خواص درمانی از خود نشان میدهد.
دارچین یک سمزدای گیاهی خوب است و بعنوان مسکن هم عمل میکند.
روغن دارچین خواص لیپولیتیک قوی در حل کردن چربی دارد بنابراین به هضم غذا کمک میکند. وقتی که دارچین را مصرف میکنیم، به شکستن چربی ها در سیستم گوارش کمک میکند، شاید با فعال کردن فعالیت آنزیمهای گوارشی. دارچین همچنین نقش بالقوهای در درمان دیابت دارد. دارچین دارای مادهای شیمیایی بنام میتوکسی هیدروکسی شالکون پلیمر است که باعث کاهش قند خون میشود.
دارچین در آشپزی در لیست گیاهان انجمن غذا و دارو گیاهی ایمن شناخته میشود. مقدار دارچینی که معمولا در طبخ غذا استفاده میشود غیر سمی است، گرچه برخی افراد واکنش های آلرژیک هم به آن نشان میدهند. استفاده ی طولانی مدت ممکن باعث التهاب دهان شود. روغن دارچین شاید باعث سرخی و سوزش پوست شود. در حین بارداری و تب از آن استفاده نکنید. استفادهی بیش از حد آن میتواند موجب خارش پوست، ریزش مو وتنگی نفس گردد. خمیر دندانها و پومادهای حاوی دارچین میتواند باعث آماس پوست و ورم دهان شوند.
افرادی که برای بار اول از دارچین مصرف میکنند نباید مقادیر بالا استفاده کنند و افراد با سابقه آلرژی باید از آن پرهیز کنند. احتمال بروز مشکل در استفاده از روغن فشردهی آن است. گزارش ها از سریلانکا حاکی است که کارگرانی که دارچین را درجه بندی میکنند از چندین درد شکایت میکردند که اصولا بشکل سرفه تنگی نفس، خارش چشم ها و پوست بوده که دلیل آن در معرض بودن گردهی دارچین بود.