
غذاهای دریایی و زمان نگهداری آنها
در حال حاضر توصیه دانشمندان علوم تغذیه، مصرف دو وعده غذای دریایی در هر هفته میباشد.
دانشمندان و متخصصان مراقبتهای بهداشتی، همه به این نتیجه رسیدهاند که برای اکثر مردم مزایای مصرف غذاهای دریایی بسیار بیشتر از خطرات بالقوه و احتمالی مرتبط با ایمنی مواد غذایی است.
مزایای تغذیه
غذاهای دریایی مواد غذایی غنی از مواد مغذی میباشند و منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی را شامل میشوند. مطالعات علمی نشان از وجود نوع منحصر به فردی از چربی موجود در غذاهای دریایی یعنی اسیدهای چرب امگا 3 شامل DHA (docosahexaenoic acid) و EPA (eicosapentaenoic acid) میباشد که در پیشگیری یا کاهش اثرات بیماریهای مزمن موثر میباشند.
ایمنی مواد غذایی مانند سایر غذاهای فاسد شدنی، بیماری ناشی از میکروارگانیسمها میتواند ایمنی مواد غذایی را در ارتباط با غذاهای دریایی تحت تاثیر قرار دهد. بیماریهایی که معمولا بر اثر صید نادرست، حمل و نقل، ذخیره سازی و یا مراحل آماده سازی نادرست به وقوع میپیوندد. آن دسته از محصولات دریایی که در برخی موارد در کشورها به صورت خام و یا نیمه پخته مصرف میشود دارای بیشترین ریسک از نظر آلودگی میباشند. از دیگر مخاطرات، آلودگی احتمالی مرتبط با آلایندههای زیست محیطی میباشد که به ویژه در خصوص کسانی که اقدام به صید و مصرف این محصولات از دریاچهها، رودخانهها و غیره میکنند ممکن است اتفاق بیافتد. در جدول زیر زمان متوسط نگهداری انواع محصولات دریایی برای داشتن بهترین کیفیت ارائه شده است.
نگهداری در فریزر منفی 17 درجه سانتیگراد |
نگهداری در دمای حدود 1تا 4 درجه سانتیگراد |
محصول |
4 تا 6 ماه |
3 تا 4 روز |
کنسرو ماهی و غذاهای دریایی باز شده |
3 تا 6 ماه |
1 تا 2 روز |
میگو |
6 تا 9 ماه |
3 تا 5 روز |
ماهی آب شیرین تمیز شده |
4 تا 6 ماه |
1 تا 2 روز |
فیله انواع ماهی |
2 ماه |
1 تا 2 روز |
استیک ماهی آزاد |
1 تا 3 ماه |
3 تا 4 روز |
ماهی پخته شده |