
ده نکته برای حفظ سلامتی خانمها
این متن شامل مواردی مهم و کاربردی در زمینه بهداشت خانم ها می باشد:
1. استرس خود را از بین ببرید.
بزرگترین مسئله ای که در بسیاری از بیماران مشاهده میشود این است که آنها مسئولیت های زیادی را بر عهده دارند و می خواهند همه آنها را مدیریت کنند. استرس میتواند پیامدهای قابل توجهی برای سلامتی داشته باشد، از ناباروری گرفته تا افزایش احتمال ابتلا به افسردگی، اضطراب و بیماریهای قلبی.
2. رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
رعایت کردن یک رژیم غذایی سالم به این معنی نیست که شما مجبورید از خوردن نوشیدنی مورد علاقه خود و یا یک قطعه کیک شکلاتی خودداری کنید. کلید این مسئله رعایت تعادل و میانهروی است. سعی کنید ترکیبی از پروتئین های ناب، چربی های سالم، کربوهیدراتهای مفید و فیبر را از طریق رژیم غذایی خود دریافت کنید.
3. بیش از اندازه کلسیم مصرف نکنید.
جذب بیش از حد کلسیم می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه و حتی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. اگر شما کمتر از 50 سال سن دارید، 1000 میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنید، در حالی که خانمهای بالای 50 سال باید روزانه 1200 میلیگرم کلسیم در روز مصرف کنند (حدود سه وعده از غذاهای سرشار از کلسیم مانند شیر، ماهی قزلآلا و بادام.)
4. ورزشهای کاردیو را بیشتر انجام دهید.
زنان برای پیشگیری از پوکی استخوان، بیماری قلبی، سرطان و دیابت نیاز به ترکیبی از فعالیت قلبی و مقاومتی یا وزنهای حداقل سه تا پنج بار در هفته دارند. ورزش همچنین باعث بهبود تصویر شخص از خود میشود که برای سلامت روان خانمها بسیار مهم است.
5. در مورد باروری فکر کنید.
در حالی که بسیاری از زنان در اواخر دهه 30 و حتی در اوایل 40 سالگی مشکلی در باردار شدن ندارند، باروری زنان ممکن است از 32 سالگی کاهش یابد. بنابراین اگر میخواهید صاحب فرزند شوید، با پزشک خود مشورت کنید.
6. به روشهای بهداشت خانواده و راه های پیشگیری از بارداری دقت کنید.
پیشگیری از بارداری در برخی از اذهان جایگاه خیلی خوبی ندارد، اما روشهای تنظیم خانواده و کنترل جمعیت نه تنها میتوانند باعث پیشگیری از بارداری ناخواسته شود، بلکه مطالعات نشان میدهد که خطر ابتلا به سرطان رحم و تخمدان را کاهش میدهد و عادات ماهانه در زنان را تنظیم میکند.
7. هر ساله با پزشک خود ملاقات کنید.
اگر شما 21 ساله یا بیشتر هستید، یک آزمایش پاپ اسمیر هر 3 سال یکبار برای سرطان دهانه رحم انجام دهید. اگر شما 30-65 ساله هستید، میتوانید هر 5 سال یک بار آزمایش پاپ اسمیر و HPV را انجام دهید. اگر سنتان از 65 سال بیشتر است و چنانچه پزشک تشخیص دهد که خطر سرطان در شما کمتر شده است، دیگر نیازی به آزمایش نخواهید داشت. اگر شما از لحاظ جنسی فعال هستید و خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی در شما بالاست، سالانه آزمایشات مربوط به کلامیدیا، گونوره و سیفلیس را انجام دهید. آزمایشات سالانه خود را فراموش نکنید. پزشک شما باید سالانه بسیاری از مسائل دیگر مانند عفونت بالقوه، نیاز به پیشگیری از بارداری و مشکلات جنسی را ارزیابی کند.
8. داشتن رابطه جنسی خوب
رابطه جنسی ایمن و در چارچوب بنیان خانواده استرس را کاهش میدهد و خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. برای پیدا کردن راه حل مشکلات احتمالی در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید.
9. بیشتر بخوابید
اگر شما با بیدارشدن و برخاستن از خواب مشکل دارید، به راحتی خسته میشوید و یا مشکل تمرکز دارید، به احتمال زیاد به اندازه کافی نمیخوابید. مطالعات اخیر نشان میدهد که این امر یعنی کسر خواب میتواند شما را در معرض خطر بیماریهای قلبی و مشکلات روحی قرار دهد.
10. انجام آزمایشات ژنتیکی را در مد نظر قرار دهید.
پزشکان اکنون میتوانند با انجام آزمایشاتی بر روی افراد، و بررسی سابقه خانوادگی آنها، خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان و بیماری های مزمن را مورد ارزیابی قرار داده و سپس اقدامات پیشگیرانهای در نظر بگیرند. با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.