
نکات اساسی برای خنک نگهداشتن بدن در تابستان
موج گرما یک دوره هوای گرم به شکل غیر معمول و ناراحت کننده است که میتواند بر سلامت انسان، زیرساختهای اجتماعی مانند برق و خدمات حمل و نقل عمومی تاثیر بگذارد.
در طول روزهای بسیار گرم تابستان، ما اغلب سریعتر از اینکه متوجه شویم آب بدنمان را از دست میدهیم. بیماریهای مرتبط با گرما زمانی رخ میدهند که بدن نمیتواند به اندازه کافی از طریق عرق کردن خود را خنک کند. این امر میتواند منجر به تعداد زیادی از مشکلات مانند کرامپ گرمایی، گرما زدگی و سکته گرمایی که تهدید بزرگی است شود.
چه کسی در معرض خطر است؟
هر کسی ممکن است به یکی از بیماریهای مرتبط با گرما مبتلا گردد اما افراد زیر در طول یک دوره گرما نسبت به دیگران آسیب پذیرتر هستند:
- کسانی که بیش از 65 سال سن دارند، مخصوصا اگر تنها زندگی میکنند.
- افرادی که اضافه وزن دارند یا خیلی چاق هستند یا افرادی که مبتلا به بیماری هستند.
- نوزادان و کودکان
- افراد بی سرپناه یا کم درآمد
- دانشجویان و مسافران خارجی
- افرادی که به تماشای رویدادهای مختلف در فضای باز میروند و کارکنان آن رویدادها
- افرادی که در خارج از منزل کار می کنند یا از نظر جسمی فعال هستند.
- شرکت کنندگان رویدادهای ورزشی
اقداماتی وجود دارد که از بیماریهای مرتبط با گرما جلوگیری میکند.
- خانه خود را با نصب سایهبان روی پنجره خنک نگه دارید. پرده ها را در طول روز بکشید. وقتی نسیم خنکی میوزد پنجره را باز کنید.
- در خانه بمانید و در صورت امکان از یک تهویه مطبوع استفاده کنید.
- اگر محل اقامت شما خیلی گرم است، سعی کنید به یک محل عمومی خنک بروید مانند یک فروشگاه، مرکز خرید، سینما، گالری و یا استخر عمومی یا میتوانید به دیدن یک دوست یا فامیل که منزلشان دارای دستگاه تهویه مطبوع هوا است بروید.
- با گذاشتن حولههای مرطوب بر روی شانه و گردن خود، خود را خنک نگه دارید، پای خود را در آب سرد قرار دهید و دوش آب خنک بگیرید.
- از انجام فعالیت شدید اجتناب کنید، به خصوص درساعات اوج مصرف برق (11 صبح تا 4 بعد از ظهر). اگر شما باید درگیر فعالیت شدید شوید ، آن را در طول خنک ترین بخش روز انجام دهید (بین 4 صبح و 7 صبح)
- در صورت امکان، در معرض نور آفتاب نمانید. هنگامی که در معرض نور آفتاب قرار میگیرید، از کرم ضدآفتاب (حداقل SPF 30+) و یک کلاه برای محافظت از چهره و سر خود استفاده کنید.
- لباسهای سبک، رنگ روشن و گشاد بپوشید که تا حد امکان از پوست شما محافظت میکند.
- مایعات - به ویژه آب – بنوشید حتی اگر تشنه نیستید. از مصرف نوشیدنیهای حاوی کافئین یا قندی اجتناب کنید. افراد مبتلا به بیماری های قلبی، کلیوی یا کبدی یا دارای رژیمهای غذایی خاص قبل از افزایش مصرف مایعات بهتر است با پزشک خود مشورت کنند.
- سعی کنید به طور ویژهای از خانواده و در صورت امکان همسایگان خود در طول موج گرما بیشتر با خبر باشید، به ویژه اگر آنها سالمند، کودک و افرادی با نیازهای خاص هستند. بسیاری از افراد مسن فقط به دلیل انزوا و دور افتادن از خانواده و دوستان بطور غیرمستقیم از گرما رنج میبرند.
- هرگز کودکان، حیوانات خانگی یا افراد کم توان و کسانی که به مراقبت ویژه نیاز دارند را تنها در یک خودروی پارک شده رها نکنید.
- همواره برای قطعی و خاموشیهای متعدد برق آماده باشید و سعی کنید یک کیت اضطراری با مواردی چون چراغ قوه، باتری رادیو AM / FM، بطری آب، جعبه کمکهای اولیه و باتری های اضافی داشته باشید.اطلاعات شرکت تامین برق را در دسترس نگهداری کنید و پنجره ها را برای تهویه مناسب همواره باز نگه دارید.