فواید شگفت انگیز سیب برای سلامتی
برخی نتایج امیدوار کنندهی تحقیقات نشان دهنده رابطهای میان سیب و کاهش وزن، سلامتی مغز (از جمله بیماری آلزایمر)، برخی سرطانهای بخصوص، بیماریهای ریوی و سلامت قلب وجلوگیری از سکته مغزی میباشد.
سیب منبع عالی فیبر است. علاوه بر آن، سیب منبع غنی آنتی اکسیدان هم است که با پیشگیری از بیماریها مرتبط است. تحقیقات اخیر مواد مغذی داخل سیب را با مزایای سلامتی سیب مرتبط میدانند.
کاهش وزن:
کاهش وزن را سریع میکند: محققان دانشگاه دولتی ریو بر روی تاثیر مصرف این میوه بر روی کاهش وزن به این مطلب پی بردهاند که زنانی که اضافه وزن دارند و معادل 3 عدد سیب یا هلو در طول روز مصرف کردند، در رژیمهای غذایی کم کالری، نسب به زنانی که این میوه را در رژیم خود نداشتند وزن بیشتری کم کردند.
بیماری آلزایمر و از دست دادن حافظه مرتبط با سن: شواهد و مدارک بدست آمده از تحقیقات دانشگاه ماساچوست نشان میدهد که مصرف سیب و نوشیدن آب سیب برای سلامت مغز و از بین بردن علائم بیماری آلزایمر مفید است. همراه داشتن یک رژیم غذایی متعادل، مصرف سیب و آب سیب میتواند مغز را در برابر آسیب مغزی اکسیداتیو (اکسایشی) که منجر به از بین رفتن حافظه میشود محافظت کند. مزایای سلامتی بخش سیب برای مغز زمانی کشف شد که حیوانات آزمایشگاهی روزانه معادل 2 تا 3 پیمانه آب سیب یا 2 تا 4 سیب کامل مصرف کردند. یک تست آزمایشگاهی نشان داد که نوشیدن آب سیب به طور مشهودی حالات روحی و رفتاری را در میان گروهی از بیماران مبتلا به آلزایمر بهبود بخشید.
سلامت مغز و بیماریهای عصب مغزی: محققین دانشگاه کورنل در تحقیقات آزمایشگاهی پی بردند که مواد مغذی سیب، نورونهای مغز را در برابر آسیب اکسیداتیو (اکسایشی) محافظت میکند. چنین آسیبهایی میتواند منجر به بیماریهای عصب مغزی نظیر آلزایمر و پارکینسون شود. این تحقیق فلاونوید مخصوص موجود در سیب یعنی کوئرستین را مسئول تاثیر محافظتی میداند.
سرطان پستان:
شماری از تحقیقات در دانشگاه کورنل تاثیر مستقیم سیب را بر روی جلوگیری از سرطان پستان در حیوانات نشان می دهد. هر چه سیب بیشتری مصرف شود، تعداد تومورهای حیوانات کمتر میشوند. مصرف سیب مورد آزمایش 1 تا 6 سیب در روز به مدت 24 هفته بود.
سرطان لوزالمعده: کوئرستین، فلاونوید طبیعی موجود در سیب یکی از فلاونولهای بسیار مفید در جلوگیری و کاهش خطر سرطان لوزالمعده است. گرچه در مجموع خطر ابتلا به این بیماری در میان شرکت کنندگان تحقیق کاهش یافت اما افراد سیگاری که مواد غذایی سرشار از فلاونول را مصرف کرده بودند کاهش ریسک بیشتری داشتند.
سرطان کبد و روده بزرگ: یک تیم پژوهشی در دانشگاه کورنل گروهی از فیتوکمیکالها را تشخیص دادند که بیشتر در پوست سیب تجمع دارند و بنظر می رسد که از رشد حداقل سه نوع سلول سرطانی در انسان جلوگیری می کند: کبد، پستان و روده بزرگ
سرطان پروستات: محققان کلینیک روچستر مینز مایو گزارش میدهند که کوئرستین که یک نوع ماده مغذی گیاهی موجود در سیب است میتواند شیوه جدیدی برای جلوگیری از سرطان پروستات ارائه کنند. آنها پیبردهاند که کوئرستین از رشد سلولهای سرطانی پروستات از طریق بلوکه کردن هورمون آندروژن جلوگیری کرده، در حالی که یک تحقیق آزمایشگاهی قبلی آندروژنها را با رشد سرطان پروستات مرتبط میدانست.
سرطان روده بزرگ: مصرف تنها یک عدد سیب در روز میتواند خطر ابتلا به سرطان روده را تا یک سوم کاهش دهد. محققین لهستانی بر روی 592 مبتلا به سرطان روده بزرگ و 700 نفر بدون سرطان درباره رژیم غذایی و سبک زندگی شان مطالعه کردند. افراد بدون سرطان تمایل به مصرف سیب بیشتری نسبت به افراد دارای سرطان داشتند و هر چه سیب بیشتری در طول روز مصرف شده بود احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ کمتر میشد. آنها همچنین پی بردند که اثر ضد سرطانی حتی در مواقعی که افراد مصرف کلی میوه کمتری داشتند اما حداقل یک عدد سیب مصرف کرده بودند هم مشهود بود. اثر محافظتی مشاهده شده ممکن است بخاطر سرشار بودن سیب از فلاونوید و دیگر پلی فنول ها باشد که از هجوم و تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند. علاوه بر آن، سیب منبع خوب فیبر است و یک رژیم غذایی سرشار از فیبر همواره بعنوان کاهنده خطر سرطان روده بزرگ شناخته می شود.
سندروم متابولیک:
افرادیکه معمولا سیب مصرف می کنند فشار خون پایینتر و دور کمر کوچکتری دارند که این منجر به کاهش سندرومهای متابولیک میشود، یعنی گروهی از مشکلات سلامتی مرتبط با دیابت و بیماری های قلبی.
آنتی اکسیدان:
وزارت کشاورزی ایالات متحده USDA در میان 20 منبع آنتی اکسیدان موجود برتر، 3 گونه سیب را دسته بندی کرده است. در حالیکه این تحقیق 3 نوع سیب بخصوص را در نظر میگیرد، درحالی که همهی گونه های سیب حاوی مقادیر مفیدی آنتی اکسیدان هستند و دیگر خواص سالم تغذیه ای را دارند. دو سوم آنتی اکسیدانهای موجود در سیب در پوست سیب نهفته است.
سلامت ریه
آسم در بزرگسالان و کودکان: تحقیقات در کشور انگلستان حاکی از آن است که کودکانی که مادرانشان در طول دوره بارداری سیب مصرف کردهاند، کمتر علائم آسم را تا سن 5 سالگی از خود نشان می دهند. در میان مواد غذایی مصرف شده توسط زنان باردار، سیب تنها غذایی است که ارتباط مثبتی با کاهش آسم دارد. محققین استرالیایی گزارش دادند که مشارکت کنندگانی که سیب و هلو خوردند پایین ترین ریسک ابتلا به آسم را داشتند. یک تحقیق انجام شده در کینگز کالج لندن و دانشگاه ساوتهمپتون گزارش میدهد که افرادی که حداقل دو سیب در هفته خوردند 22 تا 32 درصد ریسک آسم کمتری نسبت به افرادی داشتند که سیب کمتری خورده بودند.
سرطان ریه و سرفه های مزمن: یک مطالعه در موسسههای ملی سلامت گزارش میدهد که مواد غذایی سرشار از فیبر و فلاونوید که به وفور در سیب یافت میشود سرفههای مزمن و دیگر علائم تنفسی را کاهش میدهد. محققین دانشگاه هاوایی و موسسه ملی سلامت در فنلاند همچنین فلاونویدهای موجود در سیب را با کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها مرتبط می دانند از جمله سرطان ریه.
سلامت قلب:
کاهش مرگ و میر: یک تحقیق به ارتباط میان ترکیبات معمول موجود در سیب و سلامت قلب در زنان یائسه تاکید دارد. نتایج این تحقیق نشان میدهد که افزایش مصرف سیب میتواند منجر به کاهش مرگ و میر به سبب بیماریهای قلبی و کورونری و بیماری های قلبی - عروقی شود.
فیبر و بیماری های قلبی عروقی: یک تحقیق در کشور فرانسه یافته است که رژیمهای سرشار از فیبرهای تغذیهای و فیبرهای غیر حلال با کاهش چندین فاکتورِ خطرِ بیماری قلبی مرتبط است از جمله اضافه وزن، بالارفتن نسبت کمر به باسن، فشار خون و میزان کلسترول خون. محققین آمریکایی گزارش میدهند که به ازای هر 10 گرم فیبر مصرفی روزانه، خطر بروز بیماری های قلبی 14 درصد کاهش مییابد و ریسک مرگ بخاطر بیماریهای قلبی نیز 27 درصد کاهش مییابد. فیبر موجود در میوه ها از فیبر غلات خاصیت محافظتی بیشتری دارد و خطر مرگ و میر بخاطر بیماریهای قلبی را 30 درصد کاهش میدهد.
اکسایش LDL: محققین دانشگاه کالیفرنیا گزارش میدهند که مصرف روزانه سیب و آب سیب میتواند به کاهش آسیب کلسترول بد خون منجر شده و بدن را در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند. یک تحقیق قدیمیتر در این دانشگاه حاکی از یافتههای مشابه در سطح آزمایشگاهی است. آنها همچنین تاکید کردند که فیتو مغذیهای مهمی در سیب و آب سیب یافت شدهاند.
فیبر حلال، مانند پکتین موجود در سیب، می تواند التهاب ناشی از بیماریهای مرتبط با چاقی را بکاهد و سیستم ایمنی را تقویت کند. بر طبق یک تحقیق انجام شده در دانشگاه ایلینویز، حیوانات آزمایشگاهی که به آنها رژیم کم چربی همراه با فیبر حلال یا غیر حلال داده شد وقتی که سیستم ایمنی آنها مورد چالش قرار گرفت بوضوح واکنشهای متفاوتی نشان دادند، حیواناتی که فیبر حلال خورده بودند بیماری کمتر و بهبودی سریعتری نسبت به دیگر حیوانات داشتند.
محققین دانشگاه دانمارک یافتهاند که سیب و محصولات برگرفته از این میوه میتواند با افزایش تعداد باکتریهای خوب باعث تسریع سلامتی سیستم ایمنی و رودهها شود. وقتی دانشمندان به موش های آزمایشگاهی رژیم غذایی حاوی سیب از همه نوع آن داده شد از جمله آب سیب، سس سیب و میوه کامل، تعداد باکتری های خوب معده موشها بیشتر شد. محققین معتقدند که این بخاطر پکتین موجود در سیب است. پکتین یک ماده شبه فیبر است که در دیواره های سلولی گیاهان موجود است و اغلب بعنوان یک ماده ژلاتینی بخصوص توسط افرادی که ژله و مربای خانگی درست میکنند، استفاده میشود. سیب منبع طبیعی ماده شبه فیبر است. باکتری های خوب موجود در رودهها دوست دارند پکتین موجود در سیب را مصرف کنند که به آنها اجازه تکثیر و قدرتمند شدن را میدهد تا بتوانند با بیماریهای مختلف موجود در رودهها مبارزه کنند.