
6 راه برای تقویت خلاقیت
گاهی اوقات پیش میآید که باید ایده پردازی کنیم و به یک ایده خیلی خوب برسیم یا باید یک مسئله دشوار را حل کنیم یا یک طرح الهام بخش را خلق کنیم اما انگار در آن لحظه خلاقیت آب رفته است. همه آدمها در یک مقطعی با این مسئله روبرو شدهاند، به همین خاطر بر آن شدیم تا فهرستی از 6 راه ساده برای تقویت خلاقیت تهیه کنیم. با ما همراه باشید.
1. در یک کافیشاپ یا رستوران بر روی پروژه خود کار کنید.
یک تحقیق انجام شده در سال 2012 به این نتیجه رسیده است که یک میزان متعادل سر و صدای محیط که در کافی شاپ و یا یک رستوران موجود است میتواند فعالیتهای خلاقانه را تقویت کند.
محققین بر این باورند که صدای متوسط یا کم محیط موجب اختلال یا دشواری در پردازش میشود که درک انتزاعی را فعال میکند و در نتیجه باعث بالارفتن عملکرد خلاقانه میشود.
- کمی خیالبافی و رویاپردازی کنید.
یک تحقیق انجام شده توسط محققین آمریکایی و کانادایی در سال 2009 نشان میدهد که وقتی ذهن از چهارچوب تعریف شده فراتر میرود و آزادانه پرسه میزند یک حالت منحصر بفرد ذهنی ایجاد میشود که به مغز اجازه میدهد تا به ایدههای خلاقی برسد. رویا پردازی ذهن اغلب خودآگاهانه نیست، این اتفاق زمانی میافتد که در حال انجام فعالیت های کسل کننده و یکنواخت هستید نظیر کوتاه کردن چمنها و از بین بردن علفهای هرز، دوش گرفتن یا شستن ظروف. البته تاثیری که این فعالیت ها بر روی خلاقیت دارد بستگی به این دارد که خیال پردازی ناآگاهانه صورت پذیرد.
- پیاده روی کنید.
یک تحقیق اخیر در دانشگاه استنفورد به این مطلب پی برده است که پیادهروی یک راه عالی برای تقویت خلاقیت است اما این به علت تغییر چشم انداز نیست. بنابراین اینکه در دفتر کار خود بر روی تردمیل راه روید یا در یک مسیر پیاده روی در جنگل چندان فرقی نمیکند. طبق این تحقیق پیادهروی جریان آزاد ایدهها را بر روی ذهن باز میکند، و این یک راه ساده و تاثیرگذار جهت ارتقاء خلاقیت و فعالیت فیزیکی میباشد.
- فرض کنید شخص دیگری در مکانی دیگر هستید.
تحقیقات متفاوت شواهدی یافتهاند که نشان میدهند که میتوان مشکل را از طریق "فاصله روانشناختی" از ذهن خارج کرد و در حل آن خلاق تر بود. "فاصله روانشناختی" یعنی تصور مشکل در آیندهای دور و در یک مکان دور دست و تصور اینکه فرد دیگری این مشکل را دارد.
- از یک نقشه ذهنی برای یافتن ایده های جدید با مرتبط ساختن ایدهها استفاده کنید.
وقتی صحبت از بسط و توسعه ایدههای خلاق میشود، نقشه ذهنی یکی از معروفترین تکنیک های امروزی است. تحقیقات نشان میدهند که نقشه ذهنی در رابطه با موانع و خلاقیت حل مسئله موثر خواهد بود همینطور در تولید و به تصویر کشاندن ایدهها. ساختار درخشان این کار بسط ایدههای نو از طریق ایجاد ارتباط را مقدور میسازد. علاوه بر آن، یک بررسی تصویری از موضوع به شما کمک میکند تا ارتباط بین ایدههایی که قادر به دیدن آن نبودید را ببینید.
- با دوستان و همکاران همکاری کنید.
دکتر "ورا جان اشتاینر" در کتاب خود "همکاری خلاق" به این مسئله پی برده است که انسان ها در ارتباط خود با دیگران به بلوغ میرسند، مهارت های جدید یاد میگیرند، جنبههای ناشناخته خود را بسط و گسترش میدهند و بیان احساسی و شناختی خود را تقویت میکنند. او نتیجه گیری میکند که تعاملات اجتماعی بسیار مهم هستند زیرا آنها بدون آنکه ایدههای جدید را قضاوت کنند به آنها گوش میدهند.