
5 اشتباه رایج آشپزی در ماه مبارک رمضان که باید از آنها اجتناب کرد
اگر در حال آشپزی و آماده کردن افطار هستید یا اولین باری است که به تنهایی دارید این کار را انجام میدهید، با در نظر گرفتن چندین نکته میتوانید آشپزی را برای خود در ماه مبارک رمضان آسانتر سازید.
بسیاری از این نکات شما را حتی بعد از ماه مبارک رمضان در آشپزی کمک خواهد کرد چرا که ترفندهای آشپزخانه فارغ از ماه رمضان همیشه به کار خواهند آمد. پس از این به بعد هنگام خرید موادغذایی به میزان مواد غذایی خریداری شده توجه کنید. در اینجا به برخی از اشتباهات رایج در آشپزی اشاره خواهیم کرد.
- خرید کردن هنگام گرسنگی
همهی م این تجربه را داشتیم. هنوز هیچ غذایی برای شام درست نکردید و فقط یک ساعت تا اذان زمان دارید و نمیدانید چه چیزی برای افطار درست کنید. سریع به سوپرمارکت میروید و در آنجا همه چیز خوشمزه به نظرتان میآید و در نتیجه سبد خریدتان پر میشود از مواد غذایی جور واجور سالم و غیر سالم. در این صورت نه تنها بیش از حد پول خرج میکنید بلکه احتمالا نه زمان کافی و نه گنجایش کافی برای خوردن آن همه تنقلات و مواد غذایی را خواهید داشت.
بجای این کار: یک برنامهی غذایی هفتگی شامل سحری و افطار تهیه کنید. سپس قبل از اینکه به خرید بروید یک لیست از تمامی مواد لازم برای پخت آن غذاها را تهیه کنید. بهترین کار این است که اول صبح به خرید بروید تا احتمال خریدهای اشتباه در هنگام گرسنگی کمتر باشد. این کار نه تنها کمک میکند تا بودجه و پول خود را هدر ندهید، بلکه از اسراف هم جلوگیری میکند.
- آشپزی بیش از حد نیاز
ممکن است شما یک در حالت بلا تکلیفی میان گزینههای موجود برای شام قرار بگیرید. این موضوع نه تنها ضروری نیست بلکه حس معنویت ماه مبارک نیز در شما از بین میبرد.
بجای این کار: سعی کنید با یک غذای پروتئینی ساده، یا نشاسهای و غلات (نظیر برنج) و سبزیجات برنامهی خود را پیش ببرید. به شکل سنتی، سوپ و سالاد (عدسی و غیره) برای افطار سرو کنید. علاوه بر اینها، افطار را ساده و به اندازه برگزار کنید تا همهی غذاها خورده شود.
- استفاده نکردن از مانده غذاها
درکنار بهترین و دقیقترین برنامههای آشپزی، گاهی اوقات مقداری غذا زیاد خواهد آمد. خلاق بودن در مورد غذاهای مانده کار سختی است مخصوصا هنگام روزه گرفتن و خستگی. استفاده دوباره از مانده غذاها یکی از هنرهای آشپزی میباشد و از اسراف جلوگیری میکند. با مانده سوپها و خورشتها خیلی کارها میتوان انجام داد چون مزهی آنها جا افتاده میشود و تا چند روز میشود از آنها استفاده کرد. مانده برنج را نیز میتوان برای سحر با ماست استفاده کرد. و یا مرغهای مانده را ریش ریش کنید و در داخل عدسی بریزید و گرم کنید و آنرا با کمی ماست تزئین کنید.
- درست کردن غذاهای پر چرب و پر سدیم
برخی از غذاهای پرطرفدار خیلی پر چرب و پر سدیم هستند. در عین حال که این غذاها لذیذ هستند، مصرف مواد غذایی سرشار از سدیم میتواند منجر به کم آبی بدن شود و مواد غذایی پر چرب نیز در روزهای گرم تابستان مدت زمان کمتری سالم میماند.
بجای این کار: هنگام برنامه ریزی بر روی منو، راجع به مواد مغذی که بدنتان به آنها نیاز دارد فکر کنید. فصل تابستان اوج فصل میوهجات و سبزیجات بسیار تازه است. یک سالاد تابستانی با مرغ گریل شده بهترین راه برای جذب تمامی مواد مغذی، معدنی و کالری مورد نیاز بدون از دست دادن مزه آنهاست.
- طبخ غذاهای پیچیده و جدید
در طول یکماه وقتی که هر روز عصر آشپزی کردن یک کار معمولی و روتین است، تجربه کسب کردن با دستور پختهای پیچیده و با ترکیبات ناآشنا که نمیتوانید هنگام طبخ آنها را بچشید خیلی ایدهی جالبی نیست.
بجای این کار: دستور پختهایی را انجام دهید که به آنها آشنایی و تسلط دارید یا حداقل دستور پختهایی که ساده تر هستند. چنانچه فهرست ترکیبات لازم خیلی طولانی است، شاید باید یک دستور پخت دیگر انتخاب کنید.
همواره و مخصوصا هنگام روزه بودن، خارج شدن از منزل برای خرید مایحتاج می تواند مشکل باشد و پیشنهاد این مجموعه استفاده از خدمات مجازی فروشگاه شهروند می باشد.