
قارچهای سمی
همیشه این را به یاد داشته باشید به صرف این که یک قارچ در طبیعت طعم و مزهی خوبی دارد، هیچ تضمینی وجود ندارد که خوردن آن ایمن و بیخطر باشد.
بسیاری از گونهی قارچها سم طبیعی تولید میکنند. برخی از آنها بد مزه هستند و میتوانند منجر به تاثیرات و عوارص نامطلوب بر روی انسان شود.
گونههای قارچهایی که چنین موادی تولید میکنند سمی محسوب میشوند.
همچنین دانش ما دربارهی میزان مسموم کنندگی قارچهای سمی کافی نیست. یعنی دقیقا نمیدانیم چه میزان مصرف قارچ سمی میتواند علائم مسمومیت را در انسان بوجود میآورد و این امر عوامل زیادی دارد از جمله اینکه مثلا افراد مختلف به میزان متفاوتی نسبت به سمها حساسیت دارند.
گونههای قارچهای سمی:
تعداد افراد کمی هستند که قارچهای سمی را جهت مصرف خوراکی میچینند.
دیگر افرادی که از مصرف قارچ مسموم شدند، احتمالا قصد داشتند یک قارچ خوراکی بچینند و به اشتباه قارچ اشتباهی را که سمی است و بسیار شبیه به قارچ خوراکی است را چیده اند.
سموم موجود در قارچ ها انواع مختلفی دارد که بر بدن تاثیرات مختلفی می گذارد.
برخی از آنها میتوانند:
- بر سیستم عصبی اثر بگذارند. مثلا: قارچ مگس ( Fly Agaric)، پانتر کاپ، رویال فلای آگاریک، و برخی گونههای ماراسیموس، پسیلوسیب، اینوسیب و کلیتوسیب
- بر مجاری گوارشی تاثیر میگذارند: استینر زرد، سیکنر، لیوید پینکجیل
- به بافتهای داخلی آسیب میرساند. بطور مثال: فرشتهی نابودگر (Destroying Angel,)، کلاه مرگ (Deathcap) و ...
- باعث واکنشهای حساسیتی می شوند مثل: رول ریم قهوهای
چند نکته برای کاهش ریسک مسمومیت قارچی
- فقط قارچهایی را که شناخت خوبی از آنها دارید بچینید.
- چنانچه در مورد سمی بودن و یا خوراکی بودن نوعی قارچ مطمئن نیستید آنرا نچینید.
- برای احتیاط بیشتر قارچ را قبل از مصرف حتما کاملا بپزید.
اما چنانچه دچار مسمومیت قارچی شدید باید با مرکز مسمومیت در محل زندگی خود تماس بگیرید. در صورت نیاز مبرم به اورژانس نیز سریعا با فوریتهای پزشکی تماس حاصل کنید.