
چگونه برچسب مواد غذایی را بخوانیم
خواندن برچسب مواد غذایی امروزه به یکی از مهمترین نکات ضروری هنگام خرید کردن تبدیل شده تا جایی که اهمیت آن کمتر از نوع برند محصول نیست.
دلیل آن هم بسیار ساده است، رعایت حقوق مصرف کننده. تولید کننده مواد غذایی بعنوان فروشنده محصول باید این حق طبیعی را به خریدار بدهد تا از محتوی داخل محصول اطلاع داشته باشد. آیا میدانید با خواندن برچسب روی مواد غذایی میتوانید انتخاب سالمتری هنگام خرید داشته باشید؟ متاسفانه در کشور ما هنوز به اندازه لازم به این مورد توجه نشده است که این شاید بخاطر عدم آشنایی کافی با اطلاعات روی برچسب غذایی باشد. در اینجا سعی شده است به مهم ترین نکات روی این برچسبها پرداخته شود.
در مورد محصولات غذایی داخلی نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات خوراکی تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف کننده گان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه موثر باشد:
- آرم سازمان غذا و دارو
- معیار و اندازه سهم قابل فهم و ارزیابی
- - میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری
- شاخصهای مورد ارزیابی (مواد مغذی مورد ارزیابی
- مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم
- نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)
- راهنمای رنگها
- شماره پروانه های بهداشتی تولید /ورود
در مورد محصولات در بازارهای خارجی و یا محصولات وارداتی در بازار داخلی نیز برچسب غدایی بر این اساس وجود دارد که به ترتیب هر بخش آن توضیح داده شده است:
چند نکته: برچسبهای غذایی را با یکدیگر مقایسه کنید و کمترین میزان کالری، چربی و قند را انتخاب کنید:
- چربی کل را به 3 گرم یا کمتر در هر وعده محدود کنید.
- قند را به 5 گرم یا کمتر در هر وعده محدود کنید.
- در شیر و ماست، قند را به 12 گرم یا کمتر در هر وعده محدود کنید.
- همراه نشاستهها همواره 3 گرم یا بیشتر فیبر خوراکی مصرف کنید.