
رابطه تغذیه سالم و دیابت نوع 2
مدیریت و کنترل دیابت باعث میشود تا احساس بهتری داشته باشید و از ابتلا به بیماریهای دیگر جلوگیری کنید.
کنترل وزن:
در صورتی که اضافه وزن دارید، کاهش وزن یکی از بهترین راههای بهبود کنترل قند خون و پایین آوردن خطرات دیگر بیماریهای است.
کاهش وزن بستگی به سن و دیگر عوامل دارد و ممکن است برای شما مناسب نباشد. این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- یک کاهش وزن واقع بینانه را درنظر بگیرید. کاهش 5 تا 10 درصدی وزن میتواند بر سلامت کلی تاثیر بگذارد.
- چنانچه در حال افزایش وزن هستید، جلوگیری از اضافه وزن میتواند واقع بینانهتر باشد.
- توصیههای مربوط به تغذیهی سالم را رعایت کنید.
- به اندازهی وعدهی غذایی که در هر وعده و میان وعده میل میکنید توجه کنید.
- عادات تغذیهای پایدار را که در بلند مدت به کنترل وزن کمک میکند را مد نظر قرار دهید.
- تغذیهی هوشمندانه و عاقلانه داشته باشید.
ورزش و فعالیت بدنی اهمیت دارد.
ورزش کردن میتواند کنترل وزن و کنترل دیابت را آسانتر سازد.
- در ابتدا با پزشک خود مشورت کنید که کدام ورزش برای شما مناسب است.
- ورزشی را انتخاب کنید که از آن لذت میبرید و آنرا حداقل 5 ساعت در هفته انجام دهید.
- شاید مجبور شوید که پیش از انجام ورزش، دارو و تغذیهی خود را با هم تنظیم کنید. این امر را با پزشک خود هماهنگ کنید.
تغذیهی سالم
تغذیهی سالم شامل مصرف انواع غذاها از 5 گروه مواد غذایی میشود: غذاهای دانهدار (اکثرا دانهی کامل)، سبزیجات، حبوبات و لوبیا، گوشتهای کم چرب و مرغ و بوقلمون، ماهی، تخم مرغ، آجیلها و مغزها، شیر، ماست، پنیر و میوهجات. نوشیدنیها هم بهتر است بدون قند باشند.
غذاهای حاوی کربوهیدرات:
با اینکه کربوهیدرات مستقیما بر روی قند خون تاثیر میگذارند، اما آنها بخشی از رژیم غذایی سالم به شمار میآیند.
- نوع و میزان مصرف کربوهیدرات را در غذای خود بشناسید.
- مصرف کربوهیدرات را در طول روز پخش کنید. مصرف بیش از حد کربوهیدرات باعث بالا رفتن قند خون میشود.
- مصرف مواد غذایی و نوشیدنیهای حاوی قندهای افزوده نظیر شکلات، انواع کیک و بیسکویت و شیرهای طعم دار را محدود سازید.
- انتخاب غذاهایی با شاخص قندی پایین ضروری است. نمونههایی از غذاها با شاخص قندی پایین عبارتند از نانهای دانه دار، اکثر میوهجات و سبزیجات و مواد لبنی و حبوبات و عدس.
غذاهای چرب:
- مصرف غذاهای حاوی چربیهای اشباع شده نظیر کره، خامه، گوشتهای چرب، مارگارین خوراکی، روغن نارگیل و پالم. غذاهایی که حاوی چربیهای غیر اشباع چندتایی و تک هستند سالم ترند. این چربیها شامل روغنهای پایه گیاهی (مثل روغن زیتون، آفتابگردان، گلرنگ، کانولا، سبزیجات و بادام زمینی)، کرهی آجیلها و آووکادو هستند.
قندهای مصنوعی:
- انواع مختلفی از شیرینکنندههای مصنوعی وجود دارد.
- برخی از شیرین کنندهها باعث اضافه وزن میشوند.
- چنانچه در این رابطه مشکلی دارید حتما با پزشک خود مشورت کنید.