راهنمای خرید عینک آفتابی
0 نظر
۱۵ اسفند ۱۳۹۶

راهنمای خرید عینک آفتابی

چرا به عینک آفتابی نیاز داریم؟

ما اغلب عینک آفتابی را همانند دیگر اقلام فرعی مد روز می‌خریم: یعنی هر چند وقت یکبار یک خرید با تاکید بیشتر بر مد روز تا عملکرد مناسب. اما قرار گرفتن در نور آفتاب بدین معناست که باید در برابر آسیب‌های احتمالی اشعه ماوراء بنفش مواردی را رعایت کرد.

انجمن چشم پزشکان آمریکا پیشنهاد می‌کند تا عینک آفتابی را با هوشمندی انتخاب کنیم. هنگام خرید یک عینک آفتابی لوکس بخاطر داشته باشید که عینک آفتابی در وحله‌ی اول محافظ چشمان شماست بنابراین عملکرد آن به اندازه‌ی ظاهر آن اهمیت دارد.

محافظت در برابر UV (اشعه ماوراء‌ بنفش)

اشعه ماوراء بنفش نور آفتاب می‌تواند موجب کاتاراکت (آب مروارید)، برآمدگی سطح روی چشم، سرطان پلک و پوست اطراف چشم و همینطور فوتوکراتیتیس (که به آن کور برفی هم می‌گویند که نوعی سوختگی موقت ولی دردناک سطح چشم است) شود. کلاه‌هایی که لبه‌ی پهن دارند می‌توانند تا 50 درصد جلوی ماوراء بنفش آفتاب را بگیرند اما چشم پزشکان معتقند که این میزان کافی نیست.

عینک خود را تمیز کنید و به یاد داشته باشید فقط از مواد پاک کننده  توصیه شده استفاده کنید.

 

محافظت در برابر نور آبی:

قرار گرفتن بیش از حد در معرض طیف‌های آبی و بنفش نور آفتاب یکی از خطرات فساد ماکولار می‌باشد مخصوصا برای افرادی که به نور آفتاب حساسیت دارند.

دید راحت:

نور درخشان و تابنده‌ی آفتاب دید واضح و راحت را مختل می‌کند و باعث لوچ شدن و آب آوردن چشمها و در نهایت کم شدن دید واضح می‌شود.

تطبیق با تاریکی:

گذراندن 2 تا 3 ساعت در نور آفتاب توانایی چشمها را برای تطبیق سریع در تاریکی یا نور داخلی ضعیف می‌کند. در نتیجه‌ باید بدانید که رانندگی در شب بعد از یک روز در معرض نور مستقیم آفتاب بمراتب پر مخاطره‌تر از حد معمول می­شود.

آپشن های موجود برای عینک آفتابی

گزینه‌های اضافی فراوانی برای یک عینک آفتابی خوب وجود دارد که همه‌ی آنها بواقع ضروری نیستند ولی برخی از این گزینه‌های اضافی ارزش انتخاب را دارند.

لنزهای پولاریزه:

این نوع لنزها بطور موثری جلوی اشعه‌های منعکس شده و مضر نور آفتاب را می­گیرند. لنزهای پولاریزه راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند و دید بهتری را برای رانندگی طولانی مدت و قایقرانی و اسکی روی برف ممکن می‌سازد. البته برای برخی از ورزش‌ها نظیر گلف لنزهای پولاریزه می‌تواند باعث از بین رفتن برخی اطلاعات بصری شده که عملکرد چشم را پایین می‌آورد. پولاریزاسیون شاید برای همه‌ی موقعیت‌ها بهترین گزینه نباشد و نباید برای برخی از فعالیت‌ها نظیر خلبانی هواپیما از آن استفاده کرد.

لنز‌های فوتوکرومیک:

برخی از افراد راحتی این نوع لنزها (که با افزایش میزان نور تیره می‌شوند) را می‌پسندند. این لنزها وقتی از یک محیط بسته به یک محیط باز و بالعکس می‌رویم بلافاصله تیره و روشن نمی‌شوند. همچنین، شیشه‌ی جلوی خودرو هم معمولا روند تیره شدن لنز را مختل می‌کند و باعث می‌شود که لنزهای فوتوکرومیک خیلی کارآمد نباشند.

لنزهای پلی کربنات

لنزهای پلی کربنات برای عینک‌های آفتابی ورزشی و فعالیت‌های مخاطره‌آمیز در محل کار و در خانه ضروری هستند. این نوع لنزهای بخوبی از چشم‌ها محافظت می‌کنند. اما جایگزین خوبی برای عینک‌های ورزشی و کاری نیستند.

فریم‌های بزرگ:

فریم های بزرگ با پوشاندن قسمتهای بیشتری از صورت می‌توانند چشمها را در برابر اشعه‌‌ی ماوراء بنفش بهتر محافظت کنند.

هنگام خرید عدسی (لنز) به چه نکاتی باید توجه کنیم:

  • فریب ادعای نادرست برخی فروشندگان عینک آفتابی در رابطه با  محافظ UV بودن یک عینک آفتابی خاص را نخورید. حتما از جایی که عینک بخرید که دارای تجهیزات تست UV باشد یا برای خرید عینک آفتابی مناسب با چشم پزشک خود مشورت کنید.
  • عدسی‌ها را تست کرده تا لایه‌ی روی آن یکدست باشد، نه اینکه یک قسمت تیره‌تر از قسمت دیگر باشد. در عدسی‌هایی که رنگشان بتدریج کم می شوند، لایه‌ی رنگی آن باید بتدریج از بالا به پایین روشن شود. رنگ بکار رفته در عینک آفتابی رانندگی باید خاکستری باشد تا به راننده اجازه بدهد تا رنگهای چراغهای راهنمایی را تشخیص دهد.
  • اطمینان حاصل کنید که عدسی‌ها بدون کژدیسی (اعوجاج) باشد. عینک را در امتداد بازوهای خود نگهدارید. از داخل آن به یک خط صاف در دور دست نگاه کنید. به آرامی عدسی را در راستای آن خط حرکت دهید. اگر لبه‌ی صاف خط موجدار شد، تاب برداشت یا منحنی دار شد، عدسی دارای ایراد و نقص است.
  • برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که عدسی به اندازه کافی جلوی اشعه‌های نور را می‌گیرد، آنرا جلوی آینه به صورت بزنید. اگر می‌توانید به آسانی چشمان خود را ببینید، آنها احتمالا به اندازه‌ی کافی تیره نیستند.

نکته: این آزمایش برای لنزهای فوتوکرومیک صدق نمی‌کند.

  • حداقل بدنبال عینک آفتابی‌هایی باشید که:
    • 99 درصد اشعه ماوراء بنفش A و B را دفع کند.
    • 75 تا 95 درصد نور مرئی را فیلتر کند.
    • برای تشخیص بهتر رنگ خاکستری باشد و بدون نقص و کژدیسی باشد.
  • برخی از لنزهای طبی مخصوص چشم دارای لایه‌ی محافظتی اشعه ماوراء بنفش هستند. در این باره با چشم پزشک خود مشورت کنید.

 

 

 


نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید