
نکات ایمنی داخل آشپزخانه
آشپزی ایمن و بیخطر در آشپزخانه
آشپزخانه قلب تپندهی خانه است. آشپزخانه جایی است که خانوادهها در آنجا جمع میشوند تا غذاهای مورد علاقهشان را طبخ کنند، با یکدیگر غذاهای گرم میل کنند و با همدیگر معاشرت کنند اما آشپزخانه همچنین جایی است که بیش از نیمی از تمام گرما و آتش یک خانه در آن روشن میگردد. به همین دلیل باید موارد خطرناک احتمالی را شناسایی و پیش از آسیب رسیدن به کسی آنها را رفع کرد.
نکات ایمنی آشپزخانه:
· اجاق گاز و فر گاز را تمیز نگهدارید. دودکش هود و داکت روی اجاق گاز را بطورمنظم تمیز کنید.
· منطقهی آشپزی اطراف اجاق گاز را از وسایل و لوازم اشتعالزا خالی کنید نظیر حوله، دستمال و دستگیرههای قابلمه.
· لوازم آشپزخانه از قبیل توستر و مایکروویو را به پریزهای محافظ جان وصل کنید.
· تمامی لوازم آشپزخانه را دور از سینک قرار دهید.
· سیمهای لوازم برقی آشپزخانه را از سطوح داغ نظیر توستر دور نگهدارید.
· توستر و دیگر لوازم برقی روی پیشخوان را در صورت عدم استفاده از پریز برق جدا کنید.
· مطمئن شوید که پشت یخچال برای چرخش جریان هوا فضای کافی داشته باشد.
· حتی یک شوک کوچک به لوازم اصلی آشپزخانه نشاندهندهی وضعیت خطرناک سیم کشی است. بلافاصله پس از بروز اتصالی در مدار یخچال و دیگر لوازم آشپزخانه برق آنرا قطع کنید و برای تعمیر آن با یک تعمیرکار مجاز تماس بگیرید.
· از لوازم آشپزخانه برقی خیس استفاده نکنید. آب به موتور داخل این دستگاهها نظیر فریزر و یخچال آسیب وارد میکند.
کلید محافظ جان چیست؟
کلید محافظ جان ابزاری است که برای محافظت از جان افراد از شوک الکتریکی و برق گرفتگی طراحی شده است. کلید محافظ جان بطور مداوم جریان برق داخل مدار را کنترل میکند و در صورت هرگونه قطع جریان، برق را از مدار قطع میکند.
این کلیدها در مکانهایی استفاده میشوند که پریزهای استاندارد در مناطقی از خانه قرار دارند که ممکن است آب به لوازم برقی برسد نظیر حمام، پارکینگ، آشپزخانه و زیرزمین.
هر ماه باید از سالم بودن کلیدهای محافظ جان مطمئن شد.
یک نکته برای صرفه جویی در برق:
یک آون توستر یک سوم انرژی یک آون بزرگ را مصرف میکند. از آون توسترها برای پخت غذاها و وعدههای کوچک استفاده کنید.