
طریقه نگهداری محصولات لبنی و تخم مرغ
تا حالا شده که از خودتان بپرسید که محصولات لبنی و تخممرغ را چه مدت میشود نگهداری کرد، چه نوع ظرف شیری را باید خرید و چطوری باید تخممرغهای خام را نگهداری کرد؟
دفعهی بعد که خواستید برای خریدکردن به سوپر مارکت بروید یا یخچال را تمیز کنید نکات زیر را مد نظر قرار دهید.
شیر:
·به هنگام خرید از فروشگاه، شیر و دیگر محصولات لبنی را آخر از همهی اقلام خریداری کنید.
· شیر و دیگر محصولات لبنی را در یخچال در درمای 4 درجه یا پایینتر از آن نگهدارید اما هرگز شیر را در درب یخچال که بواسطهی باز و بسته کردن درب یخچال بیشتر در معرض گرما است نگذارید.
· همهی انواع شیر (شیر کامل، کم چرب، بدون چرب و پر چرب) را پس از یک هفته باز کردن از یخچال خارج کنید (تاریخ انقضای روی آنها مهم نیست).
· عمر قفسهای بستنی 2 تا 4 ماه است چونکه آنرا در فریزر نگه میداریم و رشد باکتریها به طرز قابل توجهی کند می شود. چنانچه بستنی خانگی درست میکنید، حتما آنرا پاستوریزه کنید.
· همیشه شیری را انتخاب کنید که در بسته بندیهای تتراپک یا مقاوم در برابر نور باشند.
پنیر
· پنیرهایی نظیر چدار، گودا، ادام و سوییسی را خوب بستهبندی کنید. پنیر فرآوری شده پس از باز شدن 3 تا 4 هفته در یخچال سالم باقی میماند.
· در صورت وجودکپک روی پنیر، بخش سفت را تا 2.5 سانتیمتر مربع از اطراف بریده و بردارید. اگر قسمت کوچکی از پنیر کپک زده باشد، باقی آن را میتوان مصرف کرد.
· زنان باردار، کودکان، افراد سالمند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نباید پنیر غیر پاستوریزه یا پنیر نرم مصرف کنند.
· پنیر هر چه نرمتر باشد، عمر قفسهای کوتاهتری هم دارند:
o پنیر خامهای 2 هفته سالم باقی میماند.
o پنیر کوتاژ (کلبه) یه هفته سالم میماند.
o پنیر ریکوتا تنها یک هفته سالم باقی میماند.
تخممرغ
· هرگز تخم مرغ خام نخورید (این شامل خمیر شیرینی هم میشود.)
· هنگام خرید تخممرغ، انواع سرد و سالم آنرا انتخاب کنید که ترک خورده و شکسته نباشند.
· تخم مرغ را در بسته بندی شانهی خود و در سردترین قسمت یخچال نگهدارید، نه در درب یخچال.
· تخممرغهای خام را نباید بیش از 3 هفته در یخچال نگهداشت. تخممرغهای سفت شده میتوانند یک هفته در یخچال بمانند. (پوستکنده یا پوست نکنده)
· چنانچه یک دستور پخت نیاز به تخممرغ خام داشته باشد نظیر سس سالاد یا سالاد سزار، از یک مایع تخممرغ پاستوریزه بجای تخممرغ خام استفاده کنید.
· تخم مرغ را آنقدر بپزید که زردهی آن سفت شود (زرده نباید شل باشد.)
· غذاهایی که حاوی تخم مرغ هستند را با دمای 70 درجه بپزید.
ماست
· تاریخ انقضای روی سطل ماست را کنترل کنید.
· ماست را حداکثر تا 10 روز پس از خرید مصرف کنید.