ایمنی و محافظت از غذا
0 نظر
۱۸ آذر ۱۳۹۶

ایمنی و محافظت از غذا

حتما یه غذایی خوردم که مسموم شدم!!!

ساعت 9 شبه. وقتی تلویزیون رو روشن می‌کنید تا برنامه‌ی مورد علاقتونو ببینید، معدتون شروع می‌کنه به دردگرفتن. خیلی نیاز به  دسشویی پیدا می کنید. فکر نکنید که این یه آنفلوانزای زودگذره. احتمالا یه چیزی خوردید که اینجوری شدید.

احتمالا بلافاصله بعد از خوردن غذای فاسد حالتون بد نمیشه. زمان میبره تا باکتری و سموم موجود در غذای فاسد کار خودشونو در روده‌ها شروع کنن. برخی از باکتری‌ها می‌توانند شما را تنها ظرف دو ساعت مسموم کنند. دیگر باکتری‌ها تا چند روز اثر نمی‌کنند.

برخی اوقات علائم (نظیر حالت تهوع یا اسهال) 24 ساعت ادامه دارند و دیگر علائم یک هفته یا بیشتر. عوارض جانبی بوتولیسم (مضرترین نوع مسمومیت غذایی) تا چند سال ادامه دارد.

بعضی‌ افراد هم ممکنه حالشون بدتر از دیگران بشه چون سیستم ایمنی ضعیفی دارند. زنان باردار، ‌نوزادان و کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به سرطان، ایدز و دیگر بیماری‌ها در خطر بیشتری قرار دارند.

اگر علائم شدید هستند یا زمان زیادی طول بکشند باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکان می‌توانند آزمایشات مختلفی را برای تشخیص نوع مسمومیت برای شما تجویز کنند.

چنانچه علائم ملایم باشند، شاید بخواهید خودتون هم یه کمی بازرس بازی در بیارید. چارت پایین 7 نوع از باکتری‌های معمول در مسمومیت غذایی را نشان می�شپزخانه را با آب و صابون گرم پس از دست زدن به گوشت و مرغ خام و غذاهای دریایی و تخم‌مرغ بشویید. پس از شستشو نیز می‌توانید محلول سفیدکننده بر روی آنها اسپری کنید.

بر روی غذا عطسه نکنید. بر روی بریدگی و زخم روی دست بانداژ یا چسب زخم بگذارید. غذا را دور از دسترس حشرات و حیوانات خانگی قرار دهید.

غذا را خوب بپزید!

گوشت و مرغ و ماهی و تخم مرغ را کامل بپزید. ظاهر این غذاها باید اینگونه باشد:

· گوشت چرخکرده قهوه‌ای رنگ است.

·  گوشت مرغ قهوه‌ای روشن یا تیره است و آب آن شفاف است.

·  ماهی سفید شیری رنگ است و راحت با چنگال جدا می‌شود.

·  سفیده تخم مرغ سفید و سفت است.

·  شیر پاستوریزه و آبمیوه‌ی پاستوریزه بنوشید.

غذا را سریع خنک سازید!

غذاهای گرم را گرم و غذاهای سرد را سرد نگهدارید.

قابلمه‌های بزرگ سوپ و خورش را در طرف‌های کم عمق‌تر خنک کنید.

سریع آنها را در یخچال قرار دهید.

 

علل و علائم مسمومیت غذایی

 

بوتولیسم

ای. کولی

علت

باکتری بوتولینوم کلوستریدیوم

باکتری ای. کولی

انواع غذاهای آلوده

گوشت، ماهی، سبزیجات و مرغ و بوقلمون که خوب بسته بندی نشده‌اند یا سریعا یخچالی نشده‌اند.

گوشت گوساله نپخته، شیر غیر پاستوریزه

انواع علائم

دو بینی، مشکل در بلع، مشکل در تکلم و تنفس، برای درمان پادذهر لازم است.

گرفتگی عضلانی، اسهال خونی و تهوع، می‌تواند منجر به از دست رفتن کلیه‌ها و مرگ منجر شود.

علائم چه زمانی ظاهر می‌شود

معمولا بین 12 تا 36 ساعت

معمولا بین 3 تا 9 روز

علائم تا کی باقی می‌مانند

بهبود ماهها و یا سالها طول می‌کشد.

4 تا 10 روز

 

 

 

لیستریوسیس

ویبریوسیس

علت

باکتری مونوسیتوژن لیستریا

باکتری پاراهیمولیتیکوش

مثال‌های غذاهای دخیل

شیر غیر پاستوریزه، پنیر‌هیا نرم و نرسیده، گوشت و مرغ نپخته

غذاهای دریایی خام نظیر میگو،

انواع علائم

سردرد، تب و حالت تهوع، می‌تواند به مننژیت منجر شود. همچنین می‌تواند دچار سقط جنین یا مرگ شود. برای بهبود آنتی بیوتیک لازم است.

اسهال، گرفتگی عضلانی، حالت تهوع، ضعف، لرز و سردرد

علائم چه زمانی ظاهر می‌شود

معمولا ظرف 24 ساعت. می‌تواند تا 12 روز پس از مصرف اتفاق بیفتد.

3 تا 76 ساعت (میانگین 17 ساعت)

علائم تا کی باقی می‌مانند

2 تا 7 روز

1 تا 8 روز

 

 

 

سالمونلوسیس و کامپیلوباکتریوسیس

مسمومیت پرفرینژن

علت

باکتری سالمونلا و کامپیلوباکتر

باکتری کلوستریدوم پرفرینژن

مثال‌های غذاهای دخیل

مرغ، گوشت، تخم مرغ خام و نپخته و محصولات لبنی

گوشت و مرغ پخته، خورش،‌لوبیای دوبار سرخ شده، سوپ، و آب گوشت یا مرغ خنک شده.

انواع علائم

تهوع، اسهال، گرفتگی عضلانی و تب. عفونت شدید موجب تب بالا و حتی مرگ می‌شود.

اسهال، گرفتگی عضلانی، نفخ

علائم چه زمانی ظاهر می‌شود

معمولا بین 12 تا 36 ساعت

معمولا بین 8 تا 20 ساعت

علائم تا کی باقی می‌مانند

2 تا 7 روز

تا 24 ساعت

 

 

 

مسمومیت با استافیلوکوکال

عفونت نوروویروس

علت

باکتری آریوس استافیلوکوکوس

گروهی از ویروس‌های مشابه

مثال‌های غذاهای دخیل

گوشت پخته، مرغ و سالاد سیب زمینی، سالاد پاستا، کاستارد

غذاهای آماده آلوده، آب آلوده

انواع علائم

استفراغ، اسهال،‌گرفتگی عضلانی، ضعف

حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد روده

علائم چه زمانی ظاهر می‌شود

معمولا بین 2 تا 8 ساعت

معمولا بین 24 تا 48 ساعت

علائم تا کی باقی می‌مانند

1 تا 2 روز

24 تا 60 ساعت

 

 


نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید