خواص تغذیه‌ای و درمانی قارچ‌ها
0 نظر
۱۳ آذر ۱۳۹۶

خواص تغذیه‌ای و درمانی قارچ‌ها

قارچ‌ها گنجینه‌ی غذایی پنهان طبیعت هستند. بسیاری از مردم قارچ‌ها را بخاطر طعم گوشتی لذت بخش و چند کاره بودنشان دوست دارند. اما آیا قارچ برای شما مفید است؟ جواب مثبت است.

در واقع اگر خواص سلامتی قارچ‌ها را بدانید بسیار شگفت زده خواهید شد. هزاران سال است که قارچ‌ها در طب شرقی برای انواع خواص سلامتی که دارند مورد استفاده بوده­اند‌. در اینجا به خواص تغذیه‌ای قارچ‌ها خواهیم پرداخت.

برخی از انواع قارچ­های پرطرفدار

 

نوع قارچ

طعم

مورد استفاده

روش آماده سازی

دکمه‌ای سفید

طعم ملایمی دارد و تقریبا با هر نوع خوراکی تناسب دارد. طعم آن هر چه بیشتر پخته شود بهتر می‌شود.

آنرا تفت می­دهند و یا به اشکال مختلف دیگری می­پزند. حتیامکان دارد که بصورت خام در سالاد سرو شود.

آنها را حلقه حلقه کرده و در پاستا تفت می­دهند.

کرمینی

خوش طعم‌تر از قارچ دکمه‌ای است

آنرا تفت می­دهند، تنوری می­کنند، داخل مایکروویو یا فر قرار می­دهند.

 

پورتابلا

بافت گوشت مانند و طعم و مزه‌ی قوی

آنرا گریل، برویل یا کبابی می­کنند، بعنوان پیش غذا و یا دورچین غذا استفاده می­شود.

با طعم و مزه و بافت دلنشینی که دارد جایگزین مناسبی برای سبزیجات محسوب می‌گردد.آنها را گریل می­کنند و داخل نان همبرگری تست شده قرار می­دهند.

اینوکی

طعم ملایم و بافت ترد

قبل از مصرف ریشه‌ی آن را جدا می­کنند. قبل از سرو کردن ساقه‌ها را جدا هم جدا می­کنند.

آنها را خام در سالاد مصرف کنید. می‌توان از آن بعنوان ترکیبی در آب سوپ با سویا و توفو مصرف کرد.

صدفی

طعم لطیف و ملایم

تفت دادن با کره و پیاز بهترین مزه را به آنها می‌دهد

آن را با ورقه‌های نازک استیک به لینگوئینی (نوعی پاستا) اضافه می­کنند و روی آن پنیر پارمزان رنده شده می­ریزند.

مایتاکی

رایحه‌ی متفاوت و عالی، طعم چوبی مانند.

آنرا در کره و روغن تفت می­دهند

برای طعم بهتر در هر نوع دستور پختی، از این قارچ استفاده می­شود. می‌تواند غذای اصلی باشد یا دورچین و در سوپ استفاده شود.

شیتاکی

طعم عالی و چوبی وقتی پخته می­شود.

این قارچ‌ها وقتی پخته می‌شوند بهترین مزه را دارند.

آنها در غذاهای نظیر پاستا، سوپ، پیش غذا و دروچین برای غذاهای گوشتی استفاده می­شوند.

 

قارچ: گنجینه‌ی پنهان طبیعت

سبزیجات بسیار مغذی اما کمرنگ‌تر نظیر قارچ‌ها اغلب کمتر از سبزیجات و میوه‌جات رنگارنگ مورد توجه قرار می‌گیرند. این موضوع چندان خوشایند نیست چون قارچ­ها هم دامنه‌ی وسیعی از مواد مغذی اساسی را فراهم می‌کنند.

قارچ‌ها منابع خوب و غنی برخی ویتامین‌ها نظیر ریبوفلاون یا ویتامین B2، پانتوتنیک یا ویتامین B5، نیاسین یا ویتامین B3 هستند.

این ویتامین‌های B با شکستن کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین نقش اساسی در سیستم عصبی و فراهم کردن انرژی ایفا می‌کنند.

قارچ‌ها همچنین منبع خوب برخی از مواد معدنی مهم نظیر سلنیوم، پتاسیم و مس هستند.

.  سلنیوم که نوعی آنتی اکسیدان هم است، سلول‌های بدن را سالم نگه داشته و از سرطان و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند. سلنیوم همچنینی دستگاه ایمنی و تولید مثل بدن را در آقایان تقویت می‌کند. قارچ‌ها غنی‌ترین منبع سلنیوم در سبزیجات می‌باشند. این واقعیت علی الخصوص برای گیاهخواران خبر بسیار خوبی است چونکه سلنیوم اغلب در غذاهای حیوانی یافت می‌شود.

.   مس استخوان‌های بدن و اعصاب ما را سالم نگه می‌دارد. علاوه بر این مس به ساخت گلبول‌های قرمز که حامل اکسیژن هستند کمک می‌کند.

پتاسیم به تعادل فشار خون کمک کرده چونکه به تعادل مایعات و مواد معدنی در بدن کمک می‌کند. همچنین پتاسیم به سلول‌های عصبی، قلب و دیگر عضلات کمک کرده تا عملکرد نرمالی داشته باشند.

ارگوتیونین یک آنتی اکسیدان مهم

ارگوتیونین یک آنتی اکسیدان طبیعی است که از سلول‌های بدن در برابر تنش اکسیداتیو محافظت کرده که روند پیری را کند می‌کند. قارچ‌ها غنی‌ترین منبع ارگوتیونین هستند. در واقع یک پرس قارچ سفید، پورتابلا یا کرمینی حاوی حدود 8/2 تا 9/4 میلی‌گرم ارگوتیونین هستند.

 

قارچ‌ها و ویتامین D

ویتامین D فقط در تعداد کمی از مواد غذایی موجود است نظیر: شیر، ماهی‌های روغنی نظیر سالمون، غلات غنی شده و آبمیوه‌ها. اما قارچ‌ها تنها غذایی از گروه سبزیجات و میوه‌جات تازه هستند که حاوی ویتامین D هستند. ویتامین D موجو در قارچ‌ها اغلب در معرض نور ماوراء بنفش افزایش می‌یابد و این نوع جدید از قارچ‌ها هم اکنون در تعدادی از فروشگاه­های برخی کشورها موجود است. در واقع برخی از این نوع قارچ‌ها در یک پرس(4 تا 5 قارچ دکمه‌‌ای کرمینی یا 1 عدد پورتابلا!) تا 400 IU ویتامین D دارند.

کنترل وزن و احساس سیری:

قارچ‌ها کالری و چربی کمتری دارند و بهترین جایگزین برای گوشت قرمز محسوب می شود. علاوه بر آن، آنها بخاطر بافت گوشت و طبعی که دارند باعث سیری فرد می شود.

یک تحقیق اخیر در سال 2013 تاثیر جایگزین‌کردن گوشت قرمز با قارچ را مورد بررسی قرار داد. نتایج این تحقیق جالب نشان داد که شرکت کنندگانی که بجای گوشت قرمز قارچ مصرف کردند در مقایسه با شرکت کنندگانی که گوشت قرمز می‌خوردند وزن بیشتری کم کردند، دور کمر و فشار خونشان کمتر شد و موفق شدند وزن خود را بهتر کنترل کنند.

 

انتخاب، نگهداری و تمیزکردن قارچ تازه

انتخاب

·   قارچ‌هایی بخرید که سفت هستند و ظاهری صاف و تازه دارند.

·   سطح قارچ باید خشک باشد اما نه خیلی خشک و بهتر است ظاهری گوشتی داشته باشد.

·    پوشش زیر قارچ (پرده غشایی یا veil) میزان طعم آن را تعیین می‌کند. اگر این پوشش زیر کلاهک قارچ بسته باشد، ‌قارچ مزه‌ی ملایم تری دارد.

·        اگر پوشش زیر کلاهک باز باشد، قارچ مزه‌ی قوی‌تری دارد.

نگهداری قارچ:

·  قار‌چ ها را می‌توان بمدت 1 هفته در یخچال در بسته بندی اصلی آن نگهداشت.

·  وقتی ظرف قارچ باز شود، آنرا در یک کیسه‌ی کاغذی قهوه‌ای رنگ قرار دهید تا مدت طولانی سالم بماند. قارچ را در ظرف درب‌دار نگه ندارید چون این کار باعث خراب شدن قارچ می شود.

·   قارچ تازه را نباید فریزری کرد اما قارچ پخته را می‌توان بمدت یکماه فریزری کرد.

تمیزکردن قارچ:

· هرگونه کثیفی را از روی قارچ تازه با یک حوله کاغذی مرطوب یا انگشتان بردارید.

· بمدت چند ثانیه آن را آبکشی کنید و با دستمال حوله‌ای آنرا خشک کنید.

·  قارچ‌ها آب را جذب می‌کنند پس هیچ‌وقت آنها را داخل آب نگذارید.

·   قبل از مصرف، قسمت‌های اضافی پایین ساقه‌ی آن را با چاقو ببرید.

قارچ وحشی

قارچ در طبیعت

· هرگز در طبیعت قارچ وحشی نخورید مگر آنکه نوع و ایمنی آنها توسط یک فرد متخصص یا قارچ شناس قطعا مشخص شده باشد.

· مصرف قارچ وحشی و غیر ایمن می‌تواند منجر به واکنش‌های سمی شود که از معده درد ساده و ملایم تا بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ می­گردد.

·  توصیه می­شود که قارچ وحشی بصورت پخته مصرف شود. برخی قارچ‌ها حاوی سمومی هستند که با پختن از بین می‌روند.

 

 
·  کودکان و بزرگسالان و افراد بیمار باید از مصرف قارچ وحشی خودداری کنند چونکه آنها عموما نسبت به سموم حساستر هستند تا افراد دیگر.
 
 


محصولات مرتبط با این مطلب
مشاهده ادامه لیست
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی چیکا
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی چیکا
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی چیکا
تمام شد
کنسرو لوبیا چیتی و قارچ 410 گرمی بهروز
کنسرو لوبیا چیتی و قارچ 410 گرمی بهروز
کنسرو لوبیا چیتی و قارچ 410 گرمی بهروز
تمام شد
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 370 گرمی شاهسوند
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 370 گرمی شاهسوند
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 370 گرمی شاهسوند
تمام شد
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ ‌440 گرمی اروم‌آدا
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ ‌440 گرمی اروم‌آدا
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ ‌440 گرمی اروم‌آدا
تمام شد
کنسرو لوبیا با قارچ 420 گرمی لئونارد
کنسرو لوبیا با قارچ 420 گرمی لئونارد
کنسرو لوبیا با قارچ 420 گرمی لئونارد
تمام شد
کنسرو قارچ 420 گرمی لئونارد
کنسرو قارچ 420 گرمی لئونارد
کنسرو قارچ 420 گرمی لئونارد
تمام شد
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 420 گرمی اویلا
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 420 گرمی اویلا
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 420 گرمی اویلا
تمام شد
لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی هانی
لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی هانی
لوبیا چیتی با قارچ 285 گرمی هانی
تمام شد
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 430 گرمی بدر
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 430 گرمی بدر
89,000تومان
کنسرو خوراک لوبیا چیتی با قارچ 430 گرمی بدر
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 450 گرمی وارلی
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 450 گرمی وارلی
کنسرو لوبیا چیتی با قارچ 450 گرمی وارلی
تمام شد
نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید