
خواص درمانی عسل
عسل یکی از قدیمی ترین مواد غذایی مورد استفاده انسان میباشد که علاوه بر مصرف غذایی دارای خواص متعدد درمانی نیز میباشد که هم در طب سنتی و هم در علم پزشکی مدرن کاملا در معرض توجه و استفاده بوده است.
در حال حاضر که آزمایشهای بالینی سخت گیرانه نشان داده است که انواع خاصی از عسل در درمان آنتی بیوتیکی زخم، موثرتر و کم عارضه تر از درمانهای مرسوم بوده و این جنبه از زنبورداری به سرعت در حال تبدیل شدن به یک صنعت میباشد.
برای مثال استفاده از عسل مانوکا (این عسل در مناطقی از جنگلهای نیوزیلند و استرالیا توسط زنبورهای عسل از شهد درخت مانوکا Manouka نام علمی گونه وحشی Leptospermum scoparium تهیه میشود که کیفیت بالایی دارد) در مقابل عفونت MRSA موثر بوده و هیچ عوارض جانبی برای بیمار در پی ندارد و نیز در ضماد سوختگی بصورت موثر استفاده میشود. عسل حاصل از گندم سیاه نیز در آزمایشات بالینی به عنوان یک درمان بسیار موثر برای سرفه در مقایسه با بسیاری از داروهای سرفه عمل میکند.