
تاریخچهی مختصر دهانشویه ها
دهانشویه یکی از محصولات محبوب بهداشت دهان و دندان است که مصرف خانگی دارد.
در صورت استفاده از این محصول در کنار مسواک و نخ میتوان تا حد زیادی از پوسیدگی و جرم گرفتگی دندان جلوگیری و آنرا درمان کرد و در نتیجه همواره بوی دهان مطبوعی داشته باشیم. دهانشویه را در تمام دنیا با برندهای مختلف بفروش میرسانند که قبل یا بعد از مسواکزدن برای شستشو وآبکشی دهان استفاده میشود. خیلی از افراد نمیدانند که دهانشویه 2700 سال قبل از میلاد اختراع شده و توسط چینیهای باستان بعنوان نوعی دارو برای درمان بیماریهای لثه (که امروزه به آن التهاب لثه می گوییم) استفاده میشد. دهانشویه در میان طبقهی اشراف یونانیها و رومیان باستان مورد استفاده بود. در آن روزها دهانشویه را اغلب از ترکیبی از آمونیاک تهیه می کردند. برخی از دهانشویههای دوران باستان را از ترکیب نمک، سرکه و زاج تهیه میکردند. اما با این وجود این ترکیب طوری بنظر نمیآید که بخواهید با آن دهانتان را بشویید.
در قرن هفدهم دانشمندی بنام آنتون ون لیونهوک با بررسی دندان زیر میکروسکوپ پی بوجود ارگانیسمها و جرمهای موجود بر روی دندان و لثه برد. پس از آزمون و خطاهای فراوان او ترکیبی را کشف کرد که از مخلوط کردن نوعی الکل و سرکه بدست میآمد و باکتریهای موجود دهان و دندانها را از بین میبرد.
مطالعه دربارهی گذشتهی دهانشویه و سیر تحولی آن باعث میشود بیشتر قدر طعم و رایحههای مصنوعی امروزی را بدانید. بیشتر دهانشویههای امروزی طعم نعناع یا منتول میدهند که باعث بوی خوش دهان میگردد. مواد آنتی باکتریال بکار رفته در دهانشویه با جرمها مبارزه میکنند و به بوی خوش دهان کمک میکنند. دهانشویههای امروزی همچنان در حال پیشرفت هستند و حالا بیشتر با بوجود آمدن پلاک روی دندانها مبارزه میکند و سفیدکنندگی بیشتری دارد. دهانشویههای نسل بعدی قطعا قویتر خواهند بود و بیشتر به مسواک زدن و نخ دندان کمک خواهند کرد.