همه چیز درباره‌ی پاستا (1)
0 نظر
۲۰ آبان ۱۳۹۶

همه چیز درباره‌ی پاستا (1)

بخش اول: آیا می­دانید پاستا دارای یک سازمان بین المللی است؟ سازمان بین المللی پاستا

آیا می­دانید پاستا دارای یک سازمان بین المللی است؟

سازمان بین المللی پاستا

سازمان بین‌المللی پاستا (IPO) در شهر بارسلونا در روز جهانی پاستا در سال 2005 (25 اکتبر سال 2005) و به شکل رسمی در شهر رم در سال 2006 (25 اکتبر 2006) بنیانگذاری شد.

ماموریت و رسالت این سازمان چیست؟

این سازمان یک انجمن غیر انتفاعی است که خود را وقف موارد زیر کرده است:

1. آگاه‌سازی مصرف کنندگان، متخصصین بهداشت، روزنامه نگاران، کارمندهای دولت و دیگران در رابطه با پاستا (بهداشت و سلامت، طعم و مزه‌ و راحتی طبخ آن)

2. افزایش مصرف پاستا در سر تا سر دنیا

فعالیت‌ها:

1. سازماندهی تحقیقات و برنامه‌های آموزشی و ارتقای سطح دانش درباره‌ی پاستا (نظیر روز جهانی پاستا)

2. جمع‌آوری و توزیع اطلاعات (تغذیه‌ای، آماری و غیره) درباره‌ی پاستا در کشورهای مختلف

3. سازماندهی یک هیات علمی و مشاوره‌ای (یک کارگروه تخصصی در رمینه‌ی تغذیه، بهداشت و فعالیت‌های جسمانی) که مصرف کنندگان و دیگر افراد را از طریق رسانه، همایش‌ها، تحقیقات، نشر کتاب‌، کارگاه­ها و دیگر فعالیت‌های مرتبط مطلع می‌سازد.

 

مقدمه:

این متن برخی از شواهد علمی قابل استناد درباره‌ی سالم بودن پاستا را مطرح می‌کند (‌هم برای کره‌ی زمین و هم برای انسان)، و همینطور نشان می­دهد که مردم سر تا سر دنیا چگونه از این غذای بی‌نظیر لذت می برند. در اینجا شما مروری بر مزایای تغذیه‌ای پاستا، راحتی و انعطاف طبخ آن، پایداری و طعم عالی آن خواهید داشت.

پاستا چیست؟

پاستا غذای غالب بسیاری از افراد در سر تا سر دنیاست. پاستا را از سمولینای گندم دوروم یا از آرد برخی از دانه‌ها و غلات مخلوط با آب و یا تخم مرغ تهیه می‌کنند تا خمیر پاستا درست شود. خمیر پاستا را سپس ورز داده و به اشکال مختلف در می‌آورند. سپس آن را قبل از طبخ در آشپزخانه‌ها خشک کرده و بسته‌بندی می‌کنند.

غذاهای پاستایی امروزه ریشه در دوران باستان دارند. هزران سال پیش، انسان‌ها گندم را له می‌کردند، آنرا با آب مخلوط می‌کردند تا خمیر گندم بدست آید سپس آنرا خشک کرده و بعد آنرا می‌جوشاندند و با غذاها مصرف می‌کردند. امروزه پاستا بخاطر راحتی و تنوعی که دارد راه خود را به سفره‌های مصرف کنندگان باز کرده و از سویی دیگر دانشمندان رشته‌ی تغذیه متوجه جایگاه ویژه‌ی این غذا در الگوی تغذیه‌ی سالم شده‌اند نظیر "استاندارد طلایی رژیم مدیترانه‌ای" و "رژیم غذایی سنتی آمریکای جنوبی". کنترل اندازه و تنوع از اجزای مهم تمامی رژیم‌های متعادل هستند. اندازه‌ی سالم پاستا تقریبا 80 گرم نپخته (‌یا حدود نیم تا دو سوم پیمانه پخته) است و باید بدانیم که پاستا یک همراه فوق‌العاده برای سبزیجات رنگارنگ و دیگر تزئینات روی غذا است.

چه چیزی باعث سلامت یک وعده‌ی غذایی پاستا می‌شود؟

یک وعده‌ی سالم پاستا در واقع مجموع اجزای آن است و دو مورد کلیدی دارد: اینکه چه چیزی را با پاستا سرو می‌کنید، و چه مقدار پاستا در یک وعده غذایی می‌خورید. پاستا یک همراه فوق‌العاده برای غذاهای سالم و موادی از قبیل سبزیجات، لوبیاها، و سبزی‌ها و روغن زیتون فرابکر است. آجیل‌ها،‌ ماهی و مقدار کمی از گوشت و پنیر را نیز می توان برای طعم و پروتئین بیشتر اضافه نمود. چند منظورگی پاستا به ما این اجازه را می‌دهد که تعداد بی‌نهایت غذاهای مختلف با آن تهیه کنیم. وعده‌های سالم غذایی پاستا در واقع تعادلی میان لذت و سلامت است.

برای سالم بودن مجبور نیستید پاستا بخورید ولی می‌توانید این کار را انجام دهید. پس حالا که می‌توانید چرا که نه!

پنج دلیل خوب برای اینکه عاشق پاستا باشید.

1. پاستا برای شما و کره‌ی زمین مناسب و مفید است.

سلامت بهینه و تغذیه‌ی خوب از مکمل‌های غذایی نشات نمی‌گیرند بلکه از وعده‌های خانگی و متعادلی می‌آیند که از ترکیبات مغذی و سنتی تهیه می‌شوند. از آنجاییکه پاستا سرشار از کربوهیدرات است دیر هضم می‌شود و نقطه‌ی خوبی برای آغاز یک تغذیه‌ی سالم است چرا که برای بدن شما یک منبع انرژی محسوب می‌شود که زوج عالی سبزیجات، روغن زیتون و دیگر غذاها نیز است. رژیم‌های غذایی سنتی که بر پایه‌ی دانه‌ها و غلات، پاستا، لوبیاها، بذرها و محصولات تازه‌ی فصلی است هم برای انسان و هم برای زمین سالم است و اطلاعات بدست آمده هم این مطلب را تایید می‌کند. ارزیابی زنجیره‌ی حیاتی مواد غذایی نشان می‌دهد که ردپای کربن (carbon footprint) موجود در پاستا فقط 439 گرم است که به مراتب از بسیاری دیگر از غذاها بخصوص گوشت کمتر است. توضیح اینکه رد پای کربن مقیاسی از مقدار کل خروجی دی اکسید کربن  و متانول مربوط به یک جمعیت،‌ سیستم یا فعالیت معین با در نظر گرفتن همه منابع، فرونشین‌ها،‌ ذخیره‌شدن‌ها در محدود زمانی و مکانی آن جمعیت، آن ‌سیستم یا فعالیت است.

2.      پاستا رکن اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌ای است.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای که به شکل علمی هم ثابت شده است از طریق انواعی از گیاهان غذایی و منطقه‌ای شناخته می شود، اما در بطن این رژیم غذایی غذاهای دانه­ای با ثبات قفسه‌ای نظیر پاستا وجود دارد. یونسکو با پررنگ‌تر کردن اهمیت این الگوی سنتی غذایی رژیم غذایی مدیترانه‌ای را بعنوان میراث فرهنگی ناملموس می‌شناسد. کارشناسان بهداشت نقش پاستا در الگوی‌های تغذیه‌ای الهام گرفته از رژیم مدیترانه‌ای را تایید می‌کنند.

3. پاستا انرژی است که شما را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه‌ می‌دارد.

پاستا را به عنوان یک غذای کربوهیدرات پیچیده شناخته شده است چون ساختار نشاسته‌ای آن دیر هضم است که این امر باعث می‌شود که شما زمان زیادی احساس سیری کنید. این بخاطر آن است که پاستا شاخص گلایسمیک (این شاخص عبارتست از سرعت تاثير قندهاي موجود در مواد غذايي بر روي ميزان قند خون.) پایینی دارد و بدین معنی است که اثر بهتری بر روی قند خون دارد که منبع یکنواخت و کندی از انرژی را در اختیار بدن قرار می دهد.

4. پاستا باعث چاقی نمی‌شود.

مشکلات وزنی تقریبا هیچ گاه به یک نوع غذا باز نمی‌گردد. این رژیم کلی غذایی و سبک زندگی است که اهمیت دارد و چون پاستا بصورت سنتی با دیگر غذاها سرو می­شود از جمله سبزیجات و روغن زیتون، وعده‌های پاستای سالم برای آن دسته از افرادی که نگران وزن خود هستند عالی است.

5. پاستا خوشمزه است و افراد را دور هم جمع می‌کند.

پاستا نوعی غذاست که هم آنرا می‌توان بر روی جلد مجلات لوکس مشاهده کرد و هم در برنامه‌های کمکی تغذیه‌ای و دستور پخت های اقتصادی استفاده کرد و در واقع غذایی است که افراد را گرد هم جمع می‌کند. در سال 2011، اکسفام (یکی از بزرگترین گروه‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی، متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور) مطالعه‌ی مستقلی را در 17 کشور بعنوان بخشی از کمپین خود انجام داد تا اطمینان حاصل کند که در سر تا سر دنیا هر کس غذای کافی برای خوردن دارد. یک سوال در تحقیق انجام شده بر روی غذاهای مورد علاقه متمرکز شد. نتیجه؟ پاستا بعنوان غذای مورد علاقه‌ی جهانی نامیده شد،‌ بالاتر از گوشت قرمز و غذاهای برنجی و پیتزا.

5 دلیل خوب برای مصرف پاستا:

1- پاستا برای شما و سیاره‌ی زمین سالم و مفید است: پاستا یکی از غذاهایی است که کمترین تاثیر منفی را برای تولید بر محیط زیست دارد.

پاستا: رکن اصلی رژیم مدیترانه‌ای

مزایای سلامت پاستا که از لحاظ علمی نیز ثابت شده‌اند، بیشتر آنرا مصرف کنید.

2- پاستا وزن و خطر بیماری قلبی، برخی از سرطان‌ها، دیابت و دیگر بیماری های مزمن را کاهش می‌دهد.

3- پاستا کمک می‌کند تا شما سیر شوید: پاستا دیر هضم می‌شود و انرژی یکنواختی را برای بدن و حس سیری طولانی مدتی را فراهم می‌کند. پاستاهایی که به روش آل دنته (اصطلاحی است که در زبان ایتالیایی برای پختن پاستا، سبزیجات، برنج یا حبوبات به کار میرود) پخته می‌شود شاخص قندی (GI) پایین وتاثیر بهتری بر روی قند خون دارد.

4- پاستا شما را چاق نمی‌کند: به میزان کافی آنرا مصرف کنید: معادل 80 گرم پاستای نپخته

بشقاب خود را با سبزیجات پر فیبر، روغن زیتون و غذاهای کم چرب پروتئینی نظیر لوبیا و ماهی پر کنید.

5- پاستا خوشمزه است و افراد را گرد هم می‌آورد: پاستا ساده، مغذی، در دسترش و راحت است.

از یک وعده‌ی پاستا در کنار دوستان و خانواده خود لذت ببرید.

 


محصولات مرتبط با این مطلب
مشاهده ادامه لیست
نودالیت با طعم مرغ 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
نودالیت با طعم مرغ 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
90,000تومان
نودالیت با طعم مرغ 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
نودالیت با طعم سبزیجات 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
نودالیت با طعم سبزیجات 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
90,000تومان
نودالیت با طعم سبزیجات 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
نودالیت با طعم سس گوجه فرنگی تند 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
نودالیت با طعم سس گوجه فرنگی تند 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
90,000تومان
نودالیت با طعم سس گوجه فرنگی تند 5 عددی 75 گرمی آماده لذیذ
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
61,000تومان
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
نودل مرغ 5 عددی الیت
نودل مرغ 5 عددی الیت
120,000تومان
نودل مرغ 5 عددی الیت
نودل با طعم سبزیجات 5 عددی الیت
نودل با طعم سبزیجات 5 عددی الیت
120,000تومان
نودل با طعم سبزیجات 5 عددی الیت
نودالیت با طعم مرغ 65 گرمی الیت
نودالیت با طعم مرغ  65 گرمی الیت
40,000تومان
نودالیت با طعم مرغ 65 گرمی الیت
نودالیت با طعم گوشت 65 گرمی الیت
نودالیت با طعم گوشت 65 گرمی الیت
40,000تومان
نودالیت با طعم گوشت 65 گرمی الیت
نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید