درباره غلات
0 نظر
۱۷ مهر ۱۳۹۶

درباره غلات

همه‌ی غلات عضو خانواده‌ی poacea هستند و انواع زیادی از غلات وجود دارند که در تولید مواد غذایی استفاده می‌شود.

 هر گونه از غلات خواص منحصر بفردی دارند که آن را برای نوعی از مواد غذایی مناسب می‌سازد. غلات نیازمند شرایط مختلفی برای رشد هستند. بطور مثال، برنج در شرایط آب و هوایی مرطوب استوایی نظیر هند و چین رشد می‌کند و جوی دوسر (یولاف) در آب و هوای سرد نظیر اسکاتلند رشد می‌کند.

فرآوری غلات

* گندم - گندم معمولا آسیاب می‌شود و به آرد تبدیل شده که برای تولید محصولات گسترده‌ای استفاده می‌شود. نوع آرد تولید شده بسته به درصد استخراج فرق می‌کند.

* ذرت - با فرآروی ذرت می‌توان از آن در بسیاری از محصولات و ترکیبات غذایی استفاده کرد. می‌توان آن را آسیاب کرد و یا می‌توان از جنین ذانه آن برای تولید روغن استفاده کرد.

* برنج - انواع مختلفی از برنج‌ها وجود دارد که نسبت به اندازه، شکل و منطقه دسته بندی شوند. برنج قهوه‌ای بعد از جدا سازی شلتوک و برنج سفید بعد از ساییدن سبوس روی دانه بدست می­آید.

* یولاف - یولاف را در حین فرآوری می‌پیچند و درجات زبر، متوسط و نرم یولاف موجود است.

* چاودار - چاودار حاوی مقدار کمی گلوتن است که نان کم حجم با بافت فشرده‌ای می‌دهد.

* جو - آنرا اصولا بعنوان جو پوست کنده یا مروارید می‌فروشند که دانه‌ی کامل بدون سبوس است.

خواص کاربردی

پروتئین - خاصیت بافت و ظاهر نان به پروتئین بالای آرد بستگی دارد مثلا آرد چاودار و گندم. در محصولاتی نظیر کیک‌ها، بیسکویت‌ها و شیرینی‌ها، غلات با پروتئین پایین برای تولید نان‌های ترد و سبک استفاده می شوند.

ژلاتینهشدن - هنگامی که آرد به مایع اضافه می‌شود، گرانول ‌نشاسته روی حرارت شروع به باد کردن می‌کند و نهایتا نشاسته را وارد مایع می‌کند. گرانول نشاسته مایع را جذب می‌کند و باعث می شود سس غلیظ‌تر شود.

حجم‌دهی - غلاتی نظیر برنج و جو دوسر (یولاف) معمولا برای لعاب دادن به مواد غذایی استفاده می‌شود مثلا برگر‌ سبزیجات.

نگهداری:

غلات را باید در جای سرد و خشک نگهداری کرد. اگر به مدت طولانی نگهداری شود آنها از طریق حشرات آلوده شده و از بین می­روند.

مهمترین اشکال فرآوری شده  غلات

گندم - دانه‌ها، کوز کوز (غذای مرسوم در اکثر کشورهای عربی از جمله مراکش، تونس و لیبی)، آرد

ذرت - دانه‌های کامل، آرد، روغن

برنج - دانه‌ها (سفید، قهوه‌ای)، آرد

جو دو سر (یولاف) - دانه، آرد، جو دو سر پیچیده،

جو - دانه، مالت

چاودار - دانه، آرد


محصولات مرتبط با این مطلب
مشاهده ادامه لیست
پودر سوخاری 75 گرمی الیت
پودر سوخاری 75 گرمی الیت
45,000تومان
پودر سوخاری 75 گرمی الیت
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
61,000تومان
پاستا با طعم گوجه فرنگی و ریحان 180 گرمی الیت
رشته آشی 500 گرمی تایسیز
رشته آشی 500 گرمی تایسیز
84,000تومان
رشته آشی 500 گرمی تایسیز
رشته آشی 500 گرمی سمیه
رشته آشی 500 گرمی سمیه
95,000تومان
رشته آشی 500 گرمی سمیه
گندم پرک 170 گرمی ترخینه
گندم پرک 170 گرمی ترخینه
59,950تومان
گندم پرک 170 گرمی ترخینه
جو پرک 170 گرمی ترخینه
جو پرک 170 گرمی ترخینه
59,950تومان
جو پرک 170 گرمی ترخینه
گندم پوست کنده 250 گرمی ترخینه
گندم پوست کنده 250 گرمی ترخینه
59,950تومان
گندم پوست کنده 250 گرمی ترخینه
آرد سوخاری 300 گرمی ترخینه
آرد سوخاری 300 گرمی ترخینه
65,350تومان
آرد سوخاری 300 گرمی ترخینه
نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید