
آماده کردن غذای خوب و سالم برای مدرسه
پیش از هرچیز اطمینان حاصل کنید که غذای فرزندتان در مسیر طی شده از آشپزخانه منزل تا مدرسه و مصرف در بهترین شرایط قرار داشته باشد.
غذا را سرد نگهدارید:
غذاهای فاسدشدنی را نباید بیش از دو ساعت خارج از یخچال نگهداشت. غذای فرزندتان را در ظرفهای غذای عایق به همراه یک کیسه یخ نگهدارید تا غذا را خنک نگهدارد. یا به جای این کار، از یک بطری آب یخ استفاده کنید. بطری آب یخ همان کار را میکند و برای وقت ناهار هم آب خنک و گوارا در دسترس خواهد بود.
سعی کنید غذاهایی را برای مدرسه فرزندتان انتخاب کنید که عمر قفسهای بیشتری دارند. از بادام زمینی و کشمش و آجیلهای سالم، نانهای سبوسدار تازه، هویج و کرفس، میوهجات، ماهی تن و کرهبادام زمینی استفاده کنید.
هر روز را با مواد غذایی تازه شروع کنید:
· اگر غذای فرزندتان را صبحها قبل از رفتن به مدرسه آماده میکنید، از میانبرهای زمانی که باعث انتقال بیماریها از غذا میشوند خودداری کنید. حتما پیشخوان آشپزخانهتان را تمیز نگهدارید و باقی مانده غذاهای فاسد شدنی شب گذشته را دور بریزید. این کار از پخش آلودگیهای باکتریایی جلوگیری میکند.
· ظرف غذای فرزندتان را قبل از هر بار استفاده با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.
غذا را به شکل صحیح خنک کنید:
· اگر غذای فرزندتان را از شب قبل آماده کردهاید، غذاهایی که خراب میشوند را در یخچال در دمای پایین قرار دهید. اگر از دمای آن در یخچال مطمئن نیستید، از یک دماسنج یخچال برای این کار استفاده کنید.
مراقب میوهجات و سبزیجات باشید:
· علاوه بر شستشوی سبزیجات و میوهجات نظیر سیب و انگور و میوههایی نظیر موز و پرتقال را نیز بشویید. این کار باکتریهای مضر را که بر اثر پوستکندن و بریدن پخش میشوند را از بین میبرند.
تهماندهی غذاهای فاسد شدنی را دور بریزید:
· استفاده از تهماندهی غذای شب قبل برای ناهار یا یک میان وعده بنظر ایدهی جالبی میآید، اما این امر برای همهی مواد غذایی صدق نمیکند. فرزند خود را تشویق کنید تا غذاهای فاسدشدنی را بلافاصله بعد از میل کردن ناهار دور بریزد.
· میتوانید از مواد غذایی فاسدنشدنی بعنوان یک میان وعدههای عصرگاهی استفاده کنید.
قبل از صرف هر وعده غذایی دستها را بشویید:
· به فرزندان خود اهمیت شستشوی دستها قبل از هر وعده غذایی را آموزش دهید و آنها را به این کار تشویق کنید.
· همیشه در ظرف غذای فرزند خود یک دستمال مرطوب یا مایع ضدعفونی کننده دست بگذارید.