
10 عدد از موثرترین سبزی ها و مواد غذایی برای سلامتی شما
سبزی های موثر در سلامتی از جمله به جهت دارا بودن آنتی اکسیدان فراوان و انواع ویتامین ها
1 - پیاز
بیشترین آنتی اکسیدان و خاصیت ضد سرطانی پیاز با خوردن خام آن بدست می آید؛ پخت و پز پیاز در حرارت بالا باعث کاهش مزایای فیتوکمیکال هایی می شود که در راه مبارزه با سرطان های ریه و پروستات بسیار مفید هستند.
2 - ذرت
بلال را بصورت پخته مصرف نمایید زیرا بر اساس یک مطالعه که در مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی به چاپ رسیده است، ذرت پخته شده از سطح بالاتر آنتی اکسیدان ها مانند لوتئین برخوردار است که در مبارزه با نابینایی در افراد مسن تر مفید می باشد.
3 - نخود سبز
کوچک اما بسیار مقوی! مطالعه ای که در مجله بین المللی سرطان چاپ شده نشان میدهد که مصرف روزانه نخود سبز همراه با دیگر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش میدهد.
4 - کلم پیچ
این سبزیجات برگ سبز در اشکال مختلف پر از ویتامین C بوده و یک آنتی اکسیدان محسوب میشود که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را با تعدیل سطح LDL یا کلسترول "بد" کاهش دهد.
5 - بروکلی
کلم بروکلی سرشار از آنتی اکسیدان ضد سرطان است. مطالعات نشان میدهند احتمال توسعه سرطان مثانه در طی یک دوره 10 ساله در مردانی که 5 وعده یا بیشتر در هفته از سبزیجات خانواده چلیپاییان (بروکلی یکی از آنها) استفاده میکنند نسبت به مردانی که به ندرت از این گیاهان استفاده می کنند 50 درصد کمتر است.
6 - فلفل دلمه ای قرمز
این نوع فلفل از لحاظ کالری پایین بوده اما از لحاظ ویتامین C کاملا قوی است، مصرف 150 درصد میزان روزانه توصیه شده در دفع تصلب شرایین که میتواند به بیماری های قلبی منجر شود، موثر میباشد.
7 - اسفناج
اسفناج با دارا بودن کاروتنوئیدها - آنتی اکسیدان می تواند در جهت سلامت چشم و کمک به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا - علت اصلی نابینایی در افراد مسن - مفید باشد.
8 - جوانه یونجه
این ماده غذایی مثل یک نیروگاه کوچک غنی برای تولید بتا کاروتن و آنتی اکسیدان است که در برابر سرطان ریه و محافظت از سلامت پوست، مو، ناخن، لثه ها، غدد، استخوان و دندان کمک میکند. این خوراکی یک منبع خوب از ویتامین E میباشد که ممکن است در جهت جلوگیری از حملات قلبی مفید بوده و خطر مرگ ناشی از سرطان مثانه را کاهش میدهد.
9 - کلم فندقی
این ماده غذایی حاوی آنتی اکسیدان هایی است که میتواند به سم زدایی از رادیکال های آزاد ایجاد کننده سرطان اقدام نماید و با مصرف نیم فنجان از این ماده غذایی در روز 80 درصد ویتامین C روزانه بدن تامین میشود، همچنین مقابله با بیماری های قلبی و دفع آب مروارید از نتایج دیگر مصرف این گیاه میباشد.
10 - چغندر
مصرف به شکل کباب شده و یا ترشی این سبزی ریشه ای که حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان است، در مبارزه با سرطان مفید بوده و همچنین لوتئین موجود در آن، از چشم ها محافظت میکند. برگ چغندر نیز یکی از مغذی ترین سبزیجات میباشد که می توان مورد استفاده خوراکی قرار داد.