
روش تهیه کره خانگی
آیا از مراحل و ملزومات تهیه کره در منزل مطلع هستید؟
برای درست کردن کره به موارد زیر نیاز دارید:
1. دستگاه کره زن یا مخلوط کن درب دار
2. خامهی پر چرب 35 درصد در دمای 15 درجه سانتی گراد
3. قالب و قاشق چوبی تخت
زدن کره:
برای گرفتن کره خامهی مورد نظر باید هم دمای اتاق باشد، اما باید 24 تا 48 ساعت قبل از آن سرد شود تا مولکولهای چربی به خوبی سفت شده باشند. در فرآیند گرفتن کره، مولکولهای چربی خرد و شکسته میشوند و وقتی سرد و سفت شده باشند شکنندهتر میشوند. در شرایط مناسب و بسته به نوع دستگاه کره زن و کیفیت خامه، کره در طی 20 دقیقه بعمل میآید. اگر دستگاه کره زن ندارید میتوانید از یک مخلوط کن برقی استفاده کنید و یا حتی خامه را در یک ظرف شیشهای کوچک درب ریخته و تکان دهید.
بعمل آمدن:
کره در عرض20 تا 30 دقیقه شکل میگیرد و از دوغ جدا میشود. سپس آن را درون یک آبکش ریخته تا دوغ از آن جدا گردد. دوغ بجامانده را میتوان برای استفادههای دیگر در آشپزی و درستکردن لبنیات استفاده کرد. کره را نیز باید با آب سرد آبکشی کرد تا سفت شود و دوغ باقی مانده ار آن خارج شود. آن را در کاسه بریزید و با قاشق چوبی تخت یا پلاستیکی کره را به دیوارهی کاسه فشار دهید تا ذرات هوا، آب و دوغ بجای مانده از آن خارج شود. در صورت نیاز در این مرحله قبل از قالب گیری به آن نمک بزنید.
قالبگیری و فرمدهی:
کره را میتوان به روشهای بسیاری قالبگیری کرد. میتوان آنرا براحتی در یک ظرف پلاستیکی قرار داد یا بصورت یک قالب شکل دار درآورد. قالبهای سنتی چوبی باید قبل از قالبگیری درون آب سرد قرار بگیرند تا کره به آنها نچسبد. بیشتر قالبهای کره برای اینکه راحت کره از قالب در بیاید با یک توپی مکشی یا گوشههای لولادار یا حرکتی تعبیه و طراحی میشود. کره به سادگی با قاشقهای چوبی داخل قالبها فشرده میشود، مراقب باشید تا کیسههای هوا و رطوبت بجا مانده از آن تخلیه شود. اگر آب و هوا گرم است یا کره خیلی نرم باشد شاید لازم باشد تا قالب کره و کره را قبل از اینکه از قالب جدا کنیم داخل یخچال بگذارید. کره بلافاصله از قالب در میآید و میتوان از قالب مجدد استفاده کرد.
کرههای شکل گرفته و داخل قالب باید در بشقاب و یا با مواد مخصوص بسته بندی از قالب خارج شود. سطح آن میتواند صاف باشد یا با قاشق چوبی صاف گردد. اگر این کار سخت است آنرا یخچالی یا فریزری کنید و بسته بندی کنید.