9 نکته درباره‌ تغذیه ایمن در سفرهای خارجی
0 نظر
۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

9 نکته درباره‌ تغذیه ایمن در سفرهای خارجی

سفرتان را برنامه‌ریزی کرده‌اید. پاسپورتتان آماده است. اما آیا می‌دانید که چه خطراتی از طریق غذای شما در خارج از کشور در کمین است؟

شاید برخی از آنها برای سلامتی بسیار مضر باشد، خصوصاً اگر به کشورهایی سفر می‌کنید که ایمنی‌های لازم در مورد مواد غذایی رعایت نمی‌شود.

امراضی که در سفرهای خارجی ممکن است به آن مبتلا شوید ممکن است کاملا بی‌خطر باشد مثل (اسهال) و یا خطرناک باشد مثل (هپاتیت A یا حصبه که می‌توانند برای سلامتی بسیار خطرناک باشند). طبق تخمین مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها سالانه بیش از 3000 نفر در آمریکا در اثر بیماری‌های منتقله از غذا می‌میرند، این در حالی است که آمار مرتبط با ایمنی مواد غذایی در دیگر نقاط جهان بسیار بالاتر از این آمار است. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که 2 میلیون نفر در سال بر اثر مسمومیت از طریق مصرف غذا و آب آلوده به باکتری، انگل، ویروس و مواد شیمیایی می‌میرند.

چه در خانه یا خارج از کشور، شست و شوی مناسب دست‌ها یک امر کلیدی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از راه غذا است. دستان خود را مدام با صابون و آب گرم شسته، خصوصا قبل از صرف غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی. اگر آب گرم و صابون در دسترس نبود، از یک مایع ضدعفونی کننده پایه الکلی استفاده کنید و آن‌را همواره در کیف دستی یا کوله پشتی خود نگهدارید.

 

نکات زیر را بخاطر داشته باشید تا خطر مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را کاهش دهید.

قبل از سفر خارجی

·       آلودگی­ها فراسوی مرزها سفر می‌کنند که شامل مقاصد محبوب توریستی در کشورهای توسعه یافته می‌شوند. در کشورهای توسعه یافته‌ای همچون ایالات متحده، شما ممکن است از طریق غذای نپخته، خام وغذاهای آلوده و نوشیدنی‌ها مریض شوید. خوب است که همواره از مصرف غذاهای خام مثل گوشت، ماهی و تخم مرغ اجتناب کنید.

·       فریب ظاهر تمیز اماکن پر رفت و آمد دنیا را نخورید. چنانچه از بهداشتی بودن آب لوله‌کشی یا آب چاه و نظیر آن اطمینان نداشتید از آشامیدن آن اجتناب کنید. بهترین انتخاب شما در این شرایط آب‌های آشامیدنی یا معدنی کارخانه‌ای است.

·       غذاهایی که در دمای اتاق چند ساعتی مانده است را دور بریزید. این غذاها شامل غذاهای سلف سرویس می‌شود چرا که این غذاها اغلب در دمای مناسب نگهداری نمی‌شوند. برای اطمینان خاطر همواره غذاهای سرد یا گرم را مصرف کنید.

هنگام بازدید از مناطق دوردست

·       همیشه جانب احتیاط را بسنجید. حتی اگر معمولا برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها را در خانه نوش جان می‌کنید، ایمن‌ترین انتخاب شما در سفر به نقاط دوردست اجتناب کردن از یک سری غذاها شامل گوشت استیک نیمه پخته، میوه‌جات خام یا نشسته، میوه‌جات و سبزیجات خرد شده، آب شیر یا لوله‌کشی و هر نوع نوشیدنی مشتق از آن از جمله یخ، لبنیات غیر پاستوریزه، تخم مرغ خام یا عسلی است.

·       فقط غذاهای پخته‌ای را بخورید که بشکل گرم سرو می‌شود. فقط نوشیدنی‌هایی را میل کنید که در بطری‌های کارخانه‌ای بسته‌بندی شده‌اند.

·       ماجراجویی‌های غذایی خود را در طول سفر محدود کنید. اگرچه این امر می‌تواند کمی سخت باشد، صرف نظرکردن از خرید غذا از فروشنده‌های خیابانی و کنار جاده می‌تواند از مریض‌شدن شما جلوگیری کند. مهم نیست که چقدر کنجکاو به امتحان کردن غذاهای متفاوت و عجیب غریب هستید، ایمن ترین کار این است که از خوردن این گونه غذاها اجتناب کنید.


نظرات کاربران
نظر خودتان را ارسال کنید