
۳۰ فروردين ۱۳۹۶
اطلاعات کاربردی در رابطه با تخم مرغ
آیا میتوان تخممرغ را پس از "بهترین زمان مصرف " درج شده روی محصول مصرف کرد؟ عموما میبایست تخم مرغ را قبل از "بهترین زمان مصرف" خریداری و در طی سه تا پنج هفته پس از خرید مصرف نمود.
تخممرغها باید داخل یخچال در زیر دمای 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود. به هنگام خرید تخممرغ، اطمینان حاصل کنید که آنها حتما در ظروف مخصوص یخچال فروخته میشوند و اینکه هیچ یک از تخممرغها شکسته و ترک خورده نباشند. وقتی به خانه میرسید، تخممرغها را هر چه زودتر در یخچال گذاشته و آنها را در ظرف اصلی خود که تاریخ انقضا بر روی آن دارد نگهداری کنید. بر خلاف تصور محفظهی مخصوص تخممرغ در داخل درب یخچال بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ نیست چون که دمای آن بالاتر از دمای داخل یخچال است.
چگونه تخم مرغ را آب پز کنیم؟
تخممرغهای آبپز باید طوری پخته شوند تا زرده و سفیدهی آن کاملا سفت شوند. برای این کار، تخممرغها را درون یک ظرف قرار داده و روی آنها آب بریزید. سپس آب را بجوشانید. پس از اینکه آب جوشید، درب ظرف را گذاشته و شعله را خاموش کنید و بگذارید تخم مرغها به همان حالت 15 دقیقه بمانند. پس از آن تخم مرغها را برداشته و در یک کاسهی پر از آب و یخ قرار دهید تا خنک شود.
آیا تخممرغ آبپز سریعتر از تخممرغ تازه خراب میشود؟
بله، زمانیکه تخممرغ آب پز میشود، لایهی پوششی نازک روی پوست آن برداشته میشود و باعث میشود تا باکتریها راحتتر از پوسته تخممرغ نفوذ کرده و آنرا آلوده سازد. به همین دلیل تخممرغهای آب پز باید حداکثر دو ساعت پس از پخت درون یخچال قرار گیرد و باید در عرض یک هفته مصرف شود.
چه چیزی باعث می شود تا پوست تخممرغ آبپز به سختی کنده شود؟
هر چه تخم مرغ تازه تر باشد، پوست آن پس از پخت سختتر کنده میشود. این امر بخاطر آن است که کیسهی هوای موجود بین قسمت بزرگ داخل پوسته و غشای آن به مرور زمان بزرگتر میشود. همچنانکه محتوای داخل تخم مرغ کوچکتر و کیسه هوا بزرگتر شده، پوسته تخممرغ راحتتر کنده میشود. به این دلیل، تخممرغهای کهنهتر گزینههای بهتری برای آبپز کردن هستند.
چرا داخل تخم مرغهای آبپز سبز است؟
حلقهی سبز روی زردهی تخممرغ در نتیجهی پخت بیش از حد است. این امر در اثر ترکیبات آهن و گوگرد موجود بر روی سطح زردهی تخممرغ بوده که مصرف آن بلامانع است.
مطالب مرتبط دیگر
نظرات کاربران