ایمنی لوازم الکتریکی در منزل
خانهها همیشه پر از لوازم برقی مدرن هستند. سالانه بیش از 50 هزار مورد آتش سوزی خانگی و صدها مورد مرگ و میر در نتیجهی مشکلات فنی برقی رخ میدهد
شرایط نا ایمن برقی به شکل وفور در خانهها و منازل یافت میشوند از جمله مدارهای پر بار، عایقهای آسیب دیده و استفادهی نادرست از سیمهای رابط.
چند دقیقه وقت بگذارید که بدنبال خطرات برق گرفتگی و تعمیر آنها در منازل خود بگردید. چک کردن عایق سیمها، جابجا کردن لوازم برقی از روی آب، کنترل توان مصرفی مناسب لامپها و یا نصب کلید محافظ جان خیلی طول نمیکشد. این کار میتواند از خطر برق گرفتگی جلوگیری کرده و باعث نجات جان انسانها شود. شما میتوانید با چندین اقدام جان خانوادهی خود را حفظ کنید:
ایمنی دستگاههای برقی
· چنانچه در منزلتان قطعی برق زیاد دارید و روشناییها قطع و وصل میشوند یا بوی بدی از آنها ساطع میشود یا سر و صدا ایجاد میکنند، از یک برقکار ماهر بخواهید تا سیمکشی منزلتان را کنترل کند.
· پریزهای برق نزدیک سینکها و روشوییها مثل حمام و آشپزخانه باید کلید محافظ مدار داشته باشند. این دستگاهی است که هنگام تماس آب و برق شما را در برابر برق گرفتگی محافظت میکند. اگر پریزها فاقد این کلیدها هستند یک برقکار میتواند آنها را برای شما نصب کند.
· تمامی پریزهای برق باید در شرایط خوبی باشند، یعنی ریش ریش و بریده نشده نباشند.
· هنگام استفاده از سیم رابط، مطمئن شوید که پریزها و دوشاخهها مناسب یکدیگر هستند. روی سیم رابط باید بیشترین میزان آمپر درج بشود.
· سیمها را به هم گره نزنید و بر روی آنها اسباب و اثاثیه قرار ندهید. سیمها را از زیر قالیچهها، فرشها و دربها عبور ندهید. سعی نکنید سیمها را از این طرف به آن طرف اتاق بکشید مگر اینکه آنها را بخوبی ایمن کنید.
· وقتی میخواهید دوشاخهای را از پریز برق خارج کنید، آن را از سیم برق نکشید بلکه مستقیما خود دوشاخه را بکشید.
· هرگز شاخهی زمینی یک سه شاخه را از آن جدا نکنید. اگر شما فقط یک دوشاخه دارید، باید از یک آداپتر استفاده کنید و با احتیاط طبق دستورالعمل پیش روید.
· بر روی پریزهای برق از درپوش پریز برای حفاظت کودکان استفاده کنید.
· هرگر یک سه راهی و یا یک آداپتر را بداخل یک آداپتر و سه راهی دیگر نزنید و از آداپترهای که پر از دوشاخه است حتی المقدور استفاده نکنید.
· در فضاهای باز که در معرض آب هستند مثل باران و برف یا جاهایی که سیم ممکن است قطع یا له شود از استفاده از برق خودداری کنید.
ایمنی روشنایی:
· از لامپهای مناسب و به اندازه در تمامی آباژورها و روشناییها استفاده کنید. درون آباژور و روشنایی را نگاه کنید. به برچسب نشاندهندهی لامپ توجه کنید.
ایمنی لوازم برقی کوچک:
· وقتی لوازم برقی و سیم برق میخرید (مثل توستر، مایکروویو یا قهوه ساز) بر روی برچسب محصول بدنبال مارک ETL یا UL بگردید که در زیر ملاحظه میکنید. این مارک بدین معنی است که محصول از لحاظ ایمنی مورد آزمایش قرار گرفته است.
· لوازم برقی که حرارت تولید میکنند مثل ساعت، تلویزیون و نمایشگرهای کامپیوتر بایستی اطرافشان برای تهویهی هوا و خنکشدن کمی باز باشند. بر روی لوازم برقی گرم لباس، اسباب بازی یا دیگر وسایل را قرار ندهید.
· تمامی لوازم برقی خانگی را از تماس با آب نظیر سینک، وان حمام، استخر یا کانالهای تهویهی بالاسر که ممکن است از آن آب بچکد دور نگه دارید. هیچ یک از لوازم برقی را با دست خیس یا زمانی که بر روی آب ایستاده اید روشن نکنید.
· لباسها، پردهها و دیگر مواد قابل احتراق را حداقل یک متر از شوفاژها، هیترها، کانالهای گرمایشی و دیگر منابع گرما زا قرار دهید. تعداد زیادی لوازم برقی را همزمان به پریز نزنید چون این کار آمپر اضافی به پریز وارد میکند و منجر به آتش سوزی میشود.
· آون توستر، قهوه ساز، شارژر تلفن همراه و دیگر لوازم برقی کوچک را پس از استفاده از برق بکشید. این اقلام حتی زمانی که از آنها استفاده نمیکنیم در حال مصرف برق هستند.