اختصاص 360 میلیارد ریال اعتبار برای صنعت زنبورداری/ ورود نخستین سرمایهگذار خارجی به این صنعت
عسل ایران مورد توجه جدی جهانیان است و میتواند فرصتهای سرمایه گذاری زیادی ایجاد کند.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، علی ربیعی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری با وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: نخستین سرمایه گذار خارجی در بخش تولید عسل پس از اجرای برجام وارد کشور شد و بررسیهای خود را در این زمینه آغاز کرد.
وی افزود: این سرمایه گذار از یک کشور اروپایی آمده است تا پس از مطالعه وضعیت عسل ایران به ارتقای تولید این محصول کمک کند.
وی ادامه داد: عسل ایران مورد توجه جدی جهانیان است و میتواند فرصتهای سرمایه گذاری زیادی ایجاد کند.
ربیعی گفت: عسل ایران هم به عنوان یک ماده خوب خوراکی و هم مادهای دارویی مورد توجه همه کشورها قرار گرفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: یکی از راهبردهایی که با کمک جهاد کشاورزی دنبال میشود ایجاد یک نام و نشان تجاری برای عسل تولید ایران برای عرضه در بازارهای جهانی است.
وی از همکاری با فعالان صنعت زنبورداری آرژانتین برای صادرات عسل خبر داد و گفت: عسل با برند ایرانی میتواند جایگاه خوبی در بازارهای جهانی پیدا کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضای تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: زنبورداری از رشته شغلهایی است که در برش استانی و منطقهای به تصویب شورای عالی اشتغال رسید.
وی اعلام کرد امسال نزدیک به 600 هزار شغل در برش بخشی و منطقهای در شورای عالی اشتغال پیشبینی شده است و میزان اشتغال ایجاد شده در پنج ماه نخست نشان میدهد بخشهای هدف گذاری شده به درستی انتخاب شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اختصاص 60 میلیارد ریال اعتبار برای آغاز فعالیت در زنبورداری در مرحله نخست اشاره کرد و ادامه داد: 300 میلیارد ریال نیز در قالب کمکهای فنی برای توسعه زنبورداری و صادرات عسل در نظر گرفته شده است که در یک سال هزینه میشود.
به گفته وی، در مرحله نخست پنج هزار شغل به مجموع شغلها اضافه میشود.
وی اعلام کرد 75 هزار نفر به طور مستقیم در زنبورداری اشتغال دارند و طرح به طور آزمایشی در آذربایجان شرقی، کردستان، مازندران، اصفهان و دو شهر لرستان آغاز شده؛ زیرا این استانها کریدور عسل به شمار میروند.
ربیعی گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای کار مهارت آموزی و ارتقای کیفیت را در این تفاهم نامه دنبال میکند و خود را برای ارائه آموزش، آماده کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سهم سرانه ارزش دفترچه بیمه درمان و سلامت روستاییان از آغاز دولت یازدهم به 6 برابر افزایش یافته است.
وی افزود: تلاش میشود با اقدامهایی هم از ورشکستگی صندوق بیمه کشاورزان که صندوقی نو پا است جلوگیری شود و هم شمار بیشتری از روستاییان زیر پوشش قرار گیرند.
ربیعی اضافه کرد: قرار است با اتحادیههای تعاونی روستایی رایزنی شود تا آنان به عنوان کارفرما وارد شوند و با کمک سهم دولت بتوان سهم افراد را کاهش داد.